Nieuwe huisvesting Klaasje Zevenster

Na een periode van onderzoek en analyse is door stichting Brentano besloten om haar locatie Klaasje Zevenster te Amstelveen te gaan vernieuwen. Op dit moment bestaat de huisvesting van Klaasje Zevenster uit aanleunwoningen en serviceappartementen. Deze woningen zijn gedateerd en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Dit heeft de Raad van Bestuur doen besluiten om de huisvesting op de huidige locatie te vervangen. De vervanging zal plaatsvinden op de bestaande locatie. Hierdoor zal er gefaseerd gewerkt moeten worden.

In eerste instantie zal een deel van de huisvesting gesloopt worden met als gevolg dat er minder capaciteit op de locatie overblijft en dat er tijdelijke huisvesting moet komen om de huidige service te kunnen blijven leveren. Als het eerste deel gesloopt is zullen er drie nieuwe gebouwen komen, bestaande uit twee blokken met appartementen en een bouwblok met woongroepen. De woongroep zal gerealiseerd worden met het door BOAG ontwikkelde concept van gelaagd wonen met de woon/slaapkamers op de 1e verdieping, waarbij de huiskamers op de begane grond liggen en met elkaar verbonden zijn door een zogenaamd belevingsgebied. De ervaringen van dit concept zijn zeer positief voor de toekomstbestendigheid van de woonvorm.

In de appartementenblokken zullen op de begane grond voor-zieningen komen zoals een kapper en een restaurant aangevuld met commerciële zorggerelateerde voorzieningen. Het ontwerpproces is eind 2013 gestart en zal medio 2014 worden afgerond. Vervolgens zal de werkvoorbereiding aanvangen zodat begin 2015 begonnen kan worden met de bouw. De bouw past in het bestemmingsplan dat in samenspraak met de gemeente Amstelveen is opgesteld. Na de realisatie van de bouw zal de overige huisvesting worden gesloopt en worden ingevuld met een vijftal appartementenblokken. BOAG voert in opdracht van Brentano het projectmanagement uit. De architect is Greiner Van Goor Huijten uit Amsterdam en voor het installatieadvies en de constructie is IOB te Hellevoetsluis ingehuurd.



Reacties


Laatste nieuws