VolkerWessels: Nog geen herstel in Nederland

VolkerWessels heeft vorig jaar €117 miljoen winst gemaakt, een groot verschil met het verlies van 123 miljoen een jaar eerder. Ook de orderportefeuille nam toe, van 5,5 naar €6,1 miljard. De situatie in Nederland blijft echter zorgelijk. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de bouwer.

Niet alleen het volume van de orderportefeuille steeg, maar ook de kwaliteit, stelt het bedrijf. Er werden meer langdurige contracten afgesloten, waardoor het concern naar de langere termijn kan kijken. Ook verbeterde de spreiding van de portefeuille.

De marktomstandigheden in Nederland blijven in 2014 echter 'over de hele linie uitdagend', zegt het concern. VolkerWessels hoopt op stabilisatie, om in 2015 weer te kunnen groeien. Het bedrijf is voorzichtig omdat veel sectoren zich kenmerken door overcapaciteit en prijsdruk.

Over de resultaten van de bouw- en vastgoedsector is VolkerWessels gematigd positief. De afdeling staat echter onder druk doordat financiering van projecten een probleem is dat voorlopig niet is opgelost. Daardoor daalde de omzet in die afdeling met 10%.

Bij de afdeling Infrastructuur is er ook sprake van een krimpend marktvolume. Toch wisten de meeste afdelingen de orderportefeuille te vergroten. Dat gold ook voor de afdelingen Energie en Telecom en VolkerWessels Verenigd Koninkrijk.

Het FD meldt vandaag dat een dochterbedrijf van de bouwreus maandag terecht staat voor de rechtbank in Utrecht als verdachte terecht voor omkoping, valsheid in geschrifte en het witwassen van € 35 mln aan buit.

KLIK HIER VOOR ALLE VASTGOEDEVENTS AANGEBODEN DOOR HTTP://WWW.VASTGOEDKALENDER.NL  



Reacties


Laatste nieuws