Advertorial: DELA Vastgoed groeit tegen de stroom in

‘Crisis biedt ook kansen’

Voor wie denkt dat de crisis in de vastgoedsector alleen maar voor kommer en kwel zorgt die vergist zich. DELA Vastgoed bewijst het tegendeel. Het vastgoedbedrijf van coöperatie DELA heeft zich in de afgelopen jaren stevig ontwikkeld. ”Voor vastgoedprofessionals die het verschil willen maken, ontstaan er bij ons mooie kansen’’, aldus Pieter Loeffen, directeur van DELA Vastgoed.

Pionier

Sinds 1937 belegt coöperatie DELA in vastgoed om premiegelden van haar leden waardevast te houden. Ze was daarmee haar tijd vooruit. Inmiddels beheert, acquireert en verkoopt DELA Vastgoed de vastgoedbeleggingen voor de coöperatie. Van oudsher heeft DELA behoefte aan stabiel renderende beleggingen met een beperkt risico. DELA Vastgoed belegt in winkelpanden in binnensteden en in winkelcentra gericht op de dagelijkse behoeften.

Verbreding naar woningbeleggingen

Sinds 2007 staat het vastgoedbedrijf op afstand van de moederorganisatie. Aanleiding hiervoor was de zich snel professionaliserende en ontwikkelende vastgoedwereld, maar ook de toename van regelgeving vanuit de toezichthouder.  Bij de verzelfstandiging is ook bewust gekozen voor een verbreding naar woningbeleggingen. Pieter Loeffen : ”Gezien de afnemende bevolkingsgroei en de toename van internetverkopen zien we nog slechts beperkte mogelijkheden voor nieuwe winkeltoevoegingen. Onze groei zal dan ook meer komen uit aankopen van bestaand winkelvastgoed en kleine herontwikkelingsprojecten. De woningmarkt biedt ons hierin een aantrekkelijk alternatief.”

Aangescherpt profiel

Behalve het verbeteren van informatiesystemen en de structuur van de organisatie is ook veel tijd geïnvesteerd in het uitdragen van het aangescherpte profiel bij bouwers en ontwikkelaars. Loeffen: ,, Nu we meer op afstand staan, ziet zowel de moederorganisatie als de buitenwereld beter waar we voor staan. Het heeft ons slagvaardiger gemaakt. Dat heeft zijn vruchten zeker afgeworpen. Inmiddels zitten er diverse woningprojecten in de pijplijn van het bouwproces en beweegt onze portefeuille zich in de richting van de gewenste assetmix.’’

Verschil maken

De groeiambities zorgen bij DELA Vastgoed ook voor aanwas van nieuwe collega’s. Zo wordt er een Applicatiebeheerder geworven die de inrichting van het SAP-systeem gaat optimaliseren. Ook  wordt er een Business Controller Vastgoed gezocht voor het ontwikkelen van ken- en stuurgetallen en het verzorgen van diepere investeringsanalyses. Verder vraagt de marktsituatie bij winkels om intensiever beheer. Hiervoor worden een Technisch Vastgoedmanager en een Commerciële Vastgoedmanager Winkels aangetrokken. Tot slot komt er een Commercieel Vastgoedmanager Wonen bij die samen met de Manager Wonen de woningbeleggingen stroomlijnt en de acquisitie van woningen begeleidt. Loeffen: “Er heerst een goede sfeer in ons jonge en dynamische team. We bieden vastgoedprofessionals die het verschil willen maken mooie kansen.”

Wil jij meegroeien met onze organisatie? Klik dan op deze link voor meer informatie over de beschreven functies. 




Reacties


Laatste nieuws