Vastgoed- en bouwsector profiteren van populariteit belastingvrij schenken

De tijdelijke regeling voor belastingvrij schenken is populair. Dat blijkt uit een enquête die brancheorganisatie Netwerk Notarissen onder leden hield. Naar verwachting maken er veel meer mensen gebruik van dan staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) denkt.

Tot 1 januari volgend jaar mogen mensen eenmalig €100.000 belastingvrij aan een ander schenken.  Het geld moet welgebruikt worden om een woning te kopen, een verbouwing of het aflossen van de hypotheek.

Weekers rekende erop dat zo'n 10.000 mensen gebruik zouden maken van de regeling, die sinds 1 oktober 2013 geldt. De notarissen gaan echter uit van 90.000. Bij de ruim 50 notariskantoren die aan de enquête meededen hebben zich bijna duizend mensen gemeld die een schenking willen doen.

De branchevereniging kan niet uitrekenen hoeveel de regeling de schatkist gaat kosten, maar dat de kosten hoger liggen dan verwacht is volgens Netwerk Notarissen duidelijk. Voor de vastgoedsector is de populariteit van het belastingvrij schenken goed nieuws. Woningontwikkelaars en bouwbedrijven zullen naar verwachting meer werk krijgen.



Reacties


Laatste nieuws