Gezocht voor SKEPP pitch: Kantoorbeleggers met durf

Steeds meer kantooreigenaren met structurele leegstand zien brood in creatieve oplossingen. Niet alleen private equitypartijen en reguliere kantorenbeleggers weten inmiddels dat grote kale vloeroppervlakten geen huurders meer trekken. Ook vastgoedfinanciers- en fondsen adopteren nieuwe formules om kantoren verhuurd te krijgen. “De koudwatervrees van banken als FGH - die ook kantoren heeft zien terugkomen - om af te stappen van traditionele verdienmodellen, neemt zienderogen af. Ook zij stellen zich open voor nieuwe concepten."

Noem het maar: oude wereld ontmoet nieuwe wereld. "Dit dan naast het private equity zoals bijvoorbeeld dat van Merin”, weet Sven Brookhuis, eigenaar van transformatieontwikkelaar SKEPP.

Brookhuis organiseert wederom op de tweede donderdag van het nieuwe jaar (9 januari) voor de tweede keer SKEPP pitch. Creatieve startups krijgen dan de kans hun zelfbedachte kantoorformules te presenteren aan een zaal vol vastgoedprofessionals. Hij roept alle kantoorbeleggers met leegstand dan ook op om te komen kijken of er wat van hun gading bij zit. Het feit dat nu iedereen in contact kan komen met de formules is ook het grote verschil met vorig jaar. “Toen hadden we vijf beleggers, die kampten met structurele leegstand, in de jury zitten. Zij kozen elk een formule waarvan zij dachten dat die het best bij hun leegstaande pand zou passen. Hieruit zijn uiteindelijk 3 formules, in 4 projecten, tot wasdom gekomen.Dit jaar willen we alle Nederlandse kantoorbeleggers de mogelijkheid geven met deze formules in contact te treden”, stelt Brookhuis.

Een minder strak keurslijf derhalve, gebaseerd op de ervaring opgedaan in de 2013-versie. Iedereen in de zaal is op 9 januari jurylid en kan in contact komen met de 7 tot 8 creatieve ondernemers en hun innovatieve kantoorformules. Brookhuis: “Een deel hiervan zijn wederom startups. Het andere deel zijn ‘doorstarters’: formules die dit jaar hun eerste project hebben gedaan en nu verder willen. Beide hebben gemeen dat ze op zoek zijn naar ruimte in kantoorgebouwen.”

Brookhuis vertelt verder dat SKEPP pitch vanaf volgend jaar, naast het fysieke podium op de tweede donderdag van januari, een permanent platform zal bieden aan kantoorbeleggers en slimme ondernemers om bij elkaar te komen.

Wilt u als kantoorbelegger uw leegstaand vastgoed gevuld zien en deel uit maken van de jury van SKEPP pitch? Kom dan donderdag 9 januari 2014, van 16.00u tot 19.00u, naar B. in de Amsterdamse Riekerpolder. Meer informatie, alsmede de mogelijkheid tot gratis aanmelding, op www.SKEPPpitch.nl



Reacties


Laatste nieuws