Woningcorporatie en dochterbedrijf VolkerWessels in zee met Manesco

Woningcorporatie HEEMwonen en Bouwontwikkeling Jongen, onderdeel van VolkerWessels, hebben Manesco opdracht gegeven voor het ontwerp van duurzame warmte & koude levering in een nieuw te bouwen appartementencomplex (illustratie) in Landgraaf, gelegen in het Centrumplan Waubach.

De appartementen worden voorzien van zonnepanelen en andere duurzame energie-installaties. Hierdoor kan het gebouw voorzien in zijn eigen groene energievoorziening. Partijen voeren momenteel gesprekken over de exacte invulling van een meerjarig contract dat voorziet in de levering van duurzame warmte en koude. De overeenkomst zal voldoen aan de nieuwe Warmtewet die ingaat per 1 januari 2014.

Jack Vinken van HEEMwonen: "Wij hebben gekozen voor Manesco omdat zij een integraal concept aanbieden waarin op duurzame wijze in de energiebehoefte van onze huurders wordt voorzien. Dit concept draagt bij aan de verduurzaming van onze woningportefeuille, een kernpunt uit ons ondernemingsplan. Daarnaast wordt de corporatie volledig ontzorgd voor wat betreft de aanleg, het onderhoud van de installatie en de maandelijkse facturering naar de huurders. Onze huurders zijn bovendien gegarandeerd niet duurder uit dan in het geval op conventionele wijze in de energiebehoefte zou worden voorzien." Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen: "Manesco wordt gevormd door betrouwbare partijen als Unica en Nathan Group. Dat heeft bij ons zwaar gewogen om met hen in zee te gaan."

Jeroen Nollet van Manesco is bijzonder blij met deze deal: "Het vertrouwen dat beide partijen in ons hebben, laat duidelijk onze meerwaarde zien voor gebouweigenaren die op zoek zijn naar meer comfort en meer energiebesparing tegen lagere kosten."

 

Achtergrond participanten

HEEMwonen is op 1 januari 2013 ontstaan uit een fusie van Woonmaatschappij Hestia groep, Woningstichting Ubach over Worms en Woningstichting Land van Rode. HEEMwonen heeft ruim 10.000 woningen in portefeuille en is actief in de gemeenten Landgraaf en Kerkrade, de oostkant van de regio Parkstad Limburg. HEEMwonen wil het verschil in de wijk maken en werkt aan betaalbaar wonen en prettig leven voor de huurders. 

Bouwontwikkeling Jongen BV is onderdeel van de sector VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling (BVGO). Deze sector ontwikkelt en realiseert woningen en utiliteitsbouw, waarbij steeds meer nadruk ligt op duurzaamheid, zowel wat betreft bouwmaterialen en methoden als het uiteindelijke energiegebruik in de gebruiksfase. ‘’Ons duurzaamheidsbeleid blijft een dynamisch onderwerp van gesprek met een grote groep betrokken. Een goed voorbeeld hiervan is het beperken van CO2-emissies. Het is onze ambitie om waarde te creëren en daarom verwerken wij onze positieve impact onder andere in duurzame innovaties.”

Manesco is een coöperatieve energy services company (Esco) met het karakter van een revolverend fonds. Manesco helpt gebouweigenaren met comfortverbetering, energiebesparing en financiering, tegen lagere exploitatiekosten. Leden van Manesco zijn fabrikanten, installateurs, service providers en klanten. Manesco is productonafhankelijk en werkt volgens de Trias Energetica met een integrale aanpak voor zowel de gebouwschil als de installatie, resulterend in hogere emissiereducties. Door de multidisciplinaire samenwerking in de keten kan er tegen lagere kosten meer energiebesparing worden gegarandeerd. Manesco is een samenwerking van Unica, TRILUX Nieuw Licht, Isover, Gyproc, Weber Beamix, de Nathan Group en Escoplan.



Reacties


Laatste nieuws