Doorbraaksessie aanpak kantorenleegstand op topconferentie CoreNet

Vandaag is de topconferentie CoreNet Global EMEA in Amsterdam van start gegaan. Uit tientallen landen komen vertegenwoordigers van bedrijven die over eigen grote vastgoedportefeuilles beschikken praten over de rol van commercieel vastgoed in het economisch herstel. Voor Nederland wordt een speciale 'doorbraaksessie' georganiseerd om de kantorenleegstand te lijf te gaan. De conferentie duurt tot en met 11 september.

Het programma is gevarieerd en omvat vraagstukken zoals een onderzoek naar de rol van commercieel vastgoed in de aanloop naar economisch herstel en een onderzoek naar de manier waarop CRE(corporate real estate)-functionarisses de implementatie van strategische beslissingen kunnen beïnvloeden en begeleiden. Toonaangevende experts in bedrijfsvoering en management zoals dr. Jonas Ridderstråle en dr. Alf Rehn zijn de hoofdsprekers op dit jaarlijkse evenement van CoreNet.

Doorbraaksessie

Vertegenwoordigers van de Afdeling Benelux van CoreNet Global zijn ook betrokken bij de organisatie en inhoudelijke presentatie op de topconferentie zoals een speciale op de regio gerichte sessie. Omdat de Nederlandse kantorenmarkt kampt met enorme leegstand (7,5 miljoen m² ofwel 15% van de totale oppervlakte) presenteren CoreNet Global en de afdeling Benelux een speciale "doorbraak" sessie onder de naam "Leegstand in Nederland: Een Overzicht & Wat te doen", om de gevolgen voor Nederland en de regionale markten, zoals Amsterdam in de komende vijf jaar in kaart te brengen. Hans de Jonge, prof. In vastgoedmanagement aan de TU in Delft zal leiding geven aan deze sessie waarin perspectieven van de verschillende betrokken partijen zoals investeerders, projectontwikkelaars, de overheid, banken (financiële instellingen) en eindgebruikers behandeld worden.

Netwerkdiner in restaurant Stork in Noord

Hoewel de conferentie hoofdzakelijk plaatsvindt in het Okura Hotel, zullen de afgevaardigden ook de gelegenheid hebben iets van de organiserende stad te zien tijdens het netwerkdiner dat plaatsvindt in het restaurant Stork (foto) in Amsterdam-Noord, gevestigd in de voormalige Stork-fabriek op de noordelijke oever van het IJ, op een voormalig industrieterrein dat verbouwd is tot een levendige kunst- en uitgaanswijk. 



Reacties


Laatste nieuws