Anna van Buerengebouw opgeleverd

Op 31 juli 2013 is het Anna van Buerengebouw in Den Haag opgeleverd. Het gebouw is daarna door Universiteit Leiden direct in gebruik genomen om de start van het collegejaar 2013 - 2014 op 18 augustus voor te bereiden.

Op 9 januari 2012 is, pal naast Station Den Haag Centraal en gedeeltelijk zelfs onder de Randstadrail, gestart met de realisatie van het Anna van Buerengebouw in Den Haag. Deze ontwikkeling is door Bouwbedrijf Wessels Zeist gerealiseerd in opdracht van Green College Court. Huurder van het overgrote volume is Universiteit Leiden die in het pand het 'Leiden University College The Hague' heeft gevestigd.

Naast diverse groeps- en individuele werkplekken, een bibliotheek, verschillende gemeenschappelijke lesfaciliteiten, een grote collegezaal en een restaurant, biedt het gebouw ook ruimte aan 396 volledig ingerichte studentenwoningen en een plint met een aantal commerciële ruimten. De onderwijsfaciliteiten zijn verdeeld over de eerste 5 bouwlagen, alle studentenwoningen liggen op de 5e tot en met de 21e verdieping.

In het gebouw komt de permanente vestiging van de studierichting Liberal Arts & Sciences die (inter)nationale studenten klaarstoomt voor toonaangevende posities in de internationale samenleving. Wiel Arets Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. Omdat het complex is gebouwd op de bestaande parkeergarage naast het station, is gekozen voor het toepassen van een compleet stalen skelet met diverse prefab onderdelen. Door een uitgekiende logistieke planning en een buitengewone samenwerking tussen alle partijen in dit proces is het mogelijk geweest dit gebouw, inclusief inbouwpakket voor woningen en onderwijs, binnen circa 19 maanden te realiseren. Een prestatie van ongekende hoogte.

BOAG Advies en Management heeft namens en voor Green College Court en Universiteit Leiden de volgende onderdelen uitgevoerd: - Contractadvies - Proces- en audit management - Kwaliteitscontroles - Oplevering

De feiten op een rij:
17.000 m2 BVO studentenkamers (396 studentenwoningen)
5.000 m2 BVO onderwijsvoorzieningen Universiteit Leiden
1.500 m2 BVO commerciële plint
Start datum: 9 januari 2012 Einddatum: 31 juli 2013 (inclusief inbouwpakket)
Architect gebouw: Wiel Arets Architects, Amsterdam
Architect interieur: Studio RTM, Rotterdam

ir. Chantal Weijers - Burger, senior projectmanager 06 - 514 39 142 chantalweijers@boag.com





Reacties


Laatste nieuws