Bouwstrop van 180 miljoen euro in Leidsche Rijn

Er worden geen nieuwe sociale huurwoningen gebouwd in Leidsche Rijn. De vijf woningcorporaties die van plan waren 2100 woningen te bouwen, hebben die plannen gestaakt.

Het is volgens hen niet meer rendabel om nieuwe woningen te bouwen.

De woningbouwverenigingen Mitros, Bo-Ex, Portaal, GroenWest en SSH willen eerst investeren in bestaande huizen, veelal in de binnenstad. "Voor nieuwe woningen hebben we het geld niet", zegt Johan Klinkenberg namens de vijf corpraties tegen RTV Utrecht.

"Het kabinet roomt al onze middelen zo ongeveer af", zegt Klinkenberg. "De eerste twee maanden huur die we binnenkrijgen van al onze woningen gaan naar het kabinet. Dan blijft er nog weinig geld over en daarmee gaan we eerst renoveren en onderhoud plegen." De corporaties sluiten niet uit dat ze later alsnog de geplande sociale huurwoningen gaan bouwen.

Bronnen bevestigden aan Vastgoedjournaal dat de gemiddelde bouwkosten van een sociale woning €85.000 per stuk bedragen. Deze bouwstop is de zoveelste tegenvaller voor de bouwsector, dit keer gaat het om een strop van €180 miljoen.

Bovendien moeten de 9500 actieve woningzoekenden nog langer wachten. Weliswaar lijkt die groep niet heel groot, maar volgens wethouder Gilbert Isabella (RO, Wonen) zijn het er toch nog drie keer zoveel als het aantal betaalbare woningen dat vrijkomt. "En dan zijn er ook nog mensen die er niet bij staan, die denken dat het toch geen zin heeft."


------

Vraag ook onze gratis nieuwsbrief aan via deze LINK



Reacties


Laatste nieuws