Dorpelfabrikant omarmt Cradle to Cradle

Holonite, producent van dorpels en muurafdekkers, heeft in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen serieuze stappen op productniveau gemaakt, met name op het gebied van grondstoffen. Het resultaat hiervan heeft zich gemanifesteerd in een Cradle to Cradle basiscertificaat en in biobased producten die voor 90% uit natuurlijke grondstoffen zijn opgebouwd.

In nauwe samenwerking met geselecteerde leveranciers is ook het fabricageproces op scherp gesteld. Een uitgekiende engineering zorgt voor lichtere producten die, dankzij een reductie van materiaal, montagevriendelijk zijn. Deze materiaalbesparing is niet alleen beter voor het milieu maar draagt ook bij aan een prijsverlaging van verschillende Holonite-producten. 

Het thema duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de producent van uit gegoten composietsteen vervaardigde gevel- en afbouwelementen. Het afgelopen jaar is Holonite op product- en procesniveau uitvoerig onderzocht in verband met het behalen van een Cradle to Cradle certificaat. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is, om Holonite-producten die aan het einde van hun levensduur zijn, om te zetten in toeslagstof voor nieuwe producten.

Biobased mengsel

Op verzoek van de klant produceert Holonite dorpels die voor 90% uit natuurlijke grondstoffen zijn opgebouwd. Hierbij wordt voor het mengsel gebruik gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die gedeeltelijk hun oorsprong vinden in koolzaadolie en andere afvalproducten uit de voedingsmiddelenindustrie. Bij het winnen van deze grondstoffen wordt geen gebruik gemaakt van gemanipuleerde soja, mais of andere producten die invloed hebben op de productie van voedingsmiddelen of anderzijds afbreuk doen aan de natuur of haar omgeving. Het totale biobased mengsel bestaat uit 90% natuurlijke en 10% fossiele grondstoffen. 

Holonite heeft voor de komende jaren nieuwe duurzaamheidsambities geformuleerd. Deze ambities liggen op het gebied van het benutten van windenergie, het volledig gebruik van hernieuwbare grondstoffen, verdere materiaalbesparing en het uitvoeren van een energiebesparingsplan.



Reacties


Laatste nieuws