De Groene Groep en Cofely Energy Solutions ESCo-koplopers

De Groene Groep en Cofely Energy Solutions hebben op de Provada bekendgemaakt samen een ESCo (Energy Service Company) op te richten. De Groene Groep is een van de eerste vastgoedbeleggers die een ESCo inricht op basis van een energie prestatie contract.

De Groene Groep wil met de verduurzaming van haar vastgoedportefeuille op kosten en op energie besparen. Cofely Energy Solutions, de duurzame energiedivisie van technologisch dienstverlener Cofely, onderscheidt zich van andere aanbieders door energiebesparingen met een simpel instapmodel te garanderen en maatregelen te treffen om de energy efficiency van gebouwen te verbeteren en deze middels een ESCo te financieren. 

Laagdrempelig instapmodel

De business case voor het eerste pand van De Groene Groep, Busitel te Amsterdam, wordt verder uitgewerkt door Cofely Energy Solutions. “Ons laagdrempelige instapmodel naar gegarandeerde energiebesparingen hebben wij ontwikkeld in nauwe samenspraak met marktpartijen”, vertelt Bas Ambachtsheer, algemeen directeur van Cofely Energy Solutions. “In tijden waarin besparingen een grote rol spelen, hebben wij een intelligente energie analyse tool ontwikkeld, de Energy Navigator, waarmee wij inzichtelijk maken waar energie wordt verspild in een gebouw zonder het gebouw fysiek te betreden. De uitkomst is een operationeel label dat een inschatting geeft van de huidige prestaties van het gebouw en het energiebesparing potentieel. Dit operationele label is gevalideerd door TNO. Wij garanderen de energieprestaties in een simpel contract dat wij samen met AT Osborne Legal hebben ontwikkeld. TNO valideert de gerealiseerde energiebesparingen.”

 Nederlandse vastgoedpartijen lopen achter

“In landen als Duitsland en de Verenigde Staten zijn ESCo’s gemeengoed en is de energiebesparingsmarkt groot,” aldus Martien de Groene, directeur van de Groene Groep. “Vastgoedpartijen in de Nederlandse markt hebben koudwatervrees door de complexiteit in de uitvraag, de contracten, financiering van verbetervoorstellen en uiteindelijke borging van prestaties. Wij zijn positief verrast door de eenvoud en transparantie van deze oplossing van Cofely Energy Solutions om tot gegarandeerde energiebesparingen te komen en de vertaling naar een vaste prijs per vierkante meter. Dit initiatief sluit uitstekend aan bij ons nieuwe serviceconcept waarin wij onze huurders vaste servicekosten aanbieden.”

 

 



Reacties


Laatste nieuws