NRC-gebouw uitgeroepen tot beste project van Nederland

Op de Provada werd het nieuwe NRC-gebouw in Amsterdam uitgeroepen tot het beste project in Nederland. Mary-Ann Schreurs, wethouder van Eindhoven, werd uitgeroepen tot de wethouder die zich het beste heeft ingezet voor verbetering van de ruimtelijke kwaliteit in Nederland. De werkgroep ‘Laten we Nederland mooier maken’ wil met de prijs verankeren dat zowel de politiek als de markt bewust werkt aan het slimmer en mooier ruimtelijke ordenen van Nederland.

De almaar toenemende leegstand, de onnodige ontwikkeling van bedrijventerreinen, slimmere herontwikkeling van oude panden, efficiëntere indeling van woon- of werkgebieden. Dit alles met oog voor behoud van het land en natuur. Sinds 2006 zijn dit de speerpunten van de werkgroep Laten we Nederland mooier maken die opgericht werd door verschillende ondernemers uit vastgoedsector.

De werkgroep riep 27 experts vanuit verschillende disciplines in de vastgoedwereld bij elkaar om te komen tot een shortlist van vier projecten en vijf wethouders die Nederland daadwerkelijk mooier maken. De projecten werden tijdens een bijeenkomst op de Provada beoordeeld op basis van de projectstatus, architectonische kwaliteit, maatschappelijke toegevoegde waarde en mate van aantrekkelijkheid voor de eindgebruiker en beleggers. De werkgroep over het winnende project: "Het NRC-gebouw dat in april 2013 opende aan het Rokin in Amsterdam is een prachtig voorbeeld van een project dat Nederland daadwerkelijk mooier maakt. De voormalige vestiging van de Optiebeurs stond leeg, maar is door eigenaar Dijkhuis Vastgoed Management en Architectenbureau Jaap Dijkman omgevormd tot een eigentijds, transparant en duurzaam project." Utrecht Centrum Plan gebiedsontwikkeling, de De Gruyterfabriek in Den Bosch (BIM) en het Rembrandt Park Amsterdam (ZZDP) waren de overige genomineerden. 

De genomineerde wethouders waren Marnix Norder (Den Haag), Duco Stadig (oud wethouder Amsterdam), Gilbert Isabella (Utrecht), Marco Swart (Deventer) en Mary-Ann Schreurs (Eindhoven). Jacques Boeve, werkgroeplid over de winnares: "Met Strijp-S, het nieuwe dynamische stadsdeel in Eindhoven, wordt een waanzinnige woondichtheid ontwikkeld. Daarbij wordt het een plek waar wonen, werken en recreëren samenvallen. Met de toekomstige terrassen aan ‘De Driehoek', de brede Kastanjelaan waar je je waant als op een Spaanse boulevard, het groen dat op een mooie manier in het gebied is aangebracht en de majestueuze gebouwen heeft Schreurs een heel bijzonder stadshart gecreëerd."



Reacties


Laatste nieuws