Veiling Pier van Scheveningen uitgesteld

De curator van de Pier van Scheveningen, Marc Udink, heeft de geplande veiling van de Pier is uitgesteld.  Udink wil het gebouw niet tijdens het hoogseizoen veilen omdat er nog ondernemers op zitten. Maar Udink zegt dat het uitstel hangt op onzekerheid over bestemmingsplan van het stalen eiland.

Ondernemers beschuldigen Udink ervan een 'uitsterfbeleid' te voeren. De Scheveningse Pier verpaupert in raptempo. Er wordt niet meer schoongemaakt en veel ondernemers hebben vanwege de onzekerheid de huur al opgezegd.

Udink wil niet reageren op de aantijgingen. Volgens de curator is het nog de vraag wat er met het zogenaamde stalen eiland moet gebeuren. Hierover is met het Rijk, als eigenaar van de grond waarop de Pier staat, nog geen overeenstemming bereikt. Dit onderdeel van de Pier valt buiten het bestemmingsplan en is al sinds eind jaren 80 niet meer in gebruik, aldus Udink. Ook huidig eigenaar de familie Van der Valk heeft dit onderdeel nooit in gebruik genomen.

De curator heeft aangeboden de Pier nu zonder dit eiland te veilen. Een onderzoek moet uitwijzen wat de sanerings- en sloopkosten van het eiland zijn. Zonder dit eiland is een succesvolle herontwikkeling van de Pier zeker mogelijk, zegt Udink.

In samenwerking met de gemeente Den Haag loopt er ook een studie naar nieuwe ontwikkelingsconcepten voor de Pier.Volgens hem is de belangstelling voor de pier uit binnenland en buitenland groot.

 



Reacties


Laatste nieuws