Stichting Makkers in Bouw wint The Lighthouse Club Bouwprijs

Stichting Makkers in de Bouw is tijdens de landelijke jaardag van The Lighthouse Club Nederland uitgeroepen tot winnaar van de The Lighthouse Club Bouwprijs 2013.

Deze prijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die een belangrijke of bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse bouw.  De prijs bestaat uit een beeld van de Amsterdamse kunstenares Marijke de Goey en een geldbedrag van € 5.000,-.

Stichting Makkers in de Bouw zet zich in voor een cultuurverandering van rakkers- naar makkersgedrag in de bouw. Daarvoor biedt Makkers in de Bouw goede voorbeelden een podium en zet deze prestaties in de spotlights. Daarmee wil de stichting laten zien dat het zo ook kan. Kijk voor meer informatie op www.makkers.tv. Makkers in de Bouw zal het geldbedrag, verbonden aan de Bouwprijs 2013, in zijn geheel besteden aan de beoogde cultuurverandering.

In totaal zijn 325 personen en organisaties voorgedragen voor de The Lighthouse Club Bouwprijs 2013. Iedereen die verbonden is aan de bouwsector kan via de website een persoon of organisatie nomineren.

The Lighthouse Club Bouwprijs is bestemd voor een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd op het gebied van architectuur, bouwconstructie, installatie, renovatie, ruimtelijke ontwikkeling, vastgoedontwikkeling of op bestuurlijk vlak. De prijs is in 2011 voor het eerst uitgereikt. Toen heeft prof.dr.ir. Jos Lichtenberg de prijs gekregen voor zijn oeuvre op het gebied van duurzaam en innovatief bouwen.



Reacties


Laatste nieuws