WTH introduceert innovatieve plug & play vloerkoeling

WTH, Nederlands marktleider in vloerverwarming en –koeling, heeft samen met Samsung een nieuw systeem voor vloerkoeling ontwikkeld: Econtrol. De energiezuinige en milieuvriendelijke vinding is te integreren met WTH vloerverwarming, waardoor één systeem ontstaat voor zowel verwarming als koeling, waarbij het systeem ook regeltechnisch volledig geïntegreerd is.

Installateurs profiteren van een eenvoudige plug & play installatie, terwijl huis- en kantooreigenaren op een voordelige manier een comfortabel binnenklimaat op constante temperatuur krijgen.

Econtrol onttrekt de warmte uit de ruimte door middel van vloerkoeling. De warmte uit het opgewarmde water wordt via een hoogrendement warmtewisselaar op de verdeler overgedragen aan het primaire circuit van het Econtrol systeem. Deze zorgt ervoor dat het gekoelde water op de gewenste temperatuur aan de vloerkoeling wordt teruggeleverd. De Econtrol koudwatermachine geeft uiteindelijk de warmte af aan de buitenlucht. Dit is een continu en uiterst energiezuinig proces. Het Econtrol systeem zorgt dan ook voor een Energy Efficiency Ratio (EER) tussen de 2.87 en 2,91, een besparing van 21% op energiekosten en 278 kg minder CO2-uitstoot.*


Econtrol maakt gebruik van de buizen en verdeler die al voor vloerverwarming en -koeling aanwezig zijn. Installateurs kunnen het systeem dan ook zonder hulp van derden eenvoudig met de bijgeleverde installatieset monteren. Door inverter technologie reageert de regelaar automatisch op de omgeving. Stijgt de temperatuur, dan start het systeem tot de gewenste lagere temperatuur weer is bereikt. Zo wordt de capaciteit aangepast aan de behoefte, waardoor bij minimaal energieverbruik een constant comfortabel binnenklimaat ontstaat. Econtrol heeft een eenvoudige bediening, een uiterst prettige wijze van koeling en is daarnaast één van de stilste koudwatersystemen ter wereld.



Reacties


Laatste nieuws