Combinatie vrijwillige huizenveiling en Open Huis slaat aan

Om de haperende huizenmarkt weer op gang te brengen is woningveilingsite Vastgoed-Auctions.nl een samenwerking aangegaan met OpenHuizenLink. Huizen die geveild worden kunnen dan op een laagdrempelige manier door geïnteresseerden worden bezichtigd.

“De prille samenwerking is pas in april 2013 aangegaan en heeft reeds geresulteerd in de eerste verkochte woning”, zegt Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl. Op Vastgoed-Auctions.nl bieden verkopers vrijwillig hun woning via een veiling aan. Het succes van een veiling zit hem in de lagere “bieden vanaf prijs” waarmee de woning in de markt wordt gezet in combinatie met het sluitingsmoment van de veiling binnen ca. 6 weken. Tijdens de veilingperiode kunnen verkopers zelf hun woning laten bezichtigen. Ruijs: "Dat is best heel wat om te regelen. Vandaar dat wij vanaf april onze verkopers adviseren om voor hun woning een professioneel Open Huis te laten houden via OpenHuizenLink." 

OpenHuizenLink is een nieuw concept voor huizen(ver)kopers. OpenHuizenLink houdt frequent Open Huis op iedere 1e en de 3e zaterdag van de maand van 11-13 uur. Potentiële kopers kunnen laagdrempelig meerdere (veiling)huizen bekijken en vergelijken op één dag zonder eerst een afspraak te hoeven maken. Een huis (ver)kopen start immers met een 1e bezichtiging.

Reële marktwaarde 

“De twee concepten vullen elkaar naadloos aan”, vertelt Yvette Wiebenga van OpenHuizenLink. De combinatie van een veiling via Vastgoed-Auctions.nl, waardoor de woning scherp wordt aangeboden alsmede de mogelijkheid tijdens de veilingperiode om kopers laagdrempelig een woning te laten bezichtigen via OpenHuizenLink zorgt voor meer potentiële kopers. Deze kopers voelen hierdoor meer concurrentie waardoor een reële prijs voor de woning geboden wordt. 

Samen verwachten de partijen dat ze zelfs in de huidige moeilijke markt een woning gemiddeld binnen 3 tot 6 maanden zullen verkopen. "En zeker niet tegen weggeefprijzen, maar tegen de reële marktwaarde!", stelt Ruijs beslist.

 



Reacties


Laatste nieuws