UPDATE transactiedatabase: meer dan 800 nieuwe gebruikerstransacties erbij

De snel doorzoekbare transactiedatabase die Vastgoedjournaal vorig jaar introduceerde, is flink uitgebreid door de toevoeging van ruim 800 nieuwe gebruikerstransacties (nieuwe huur én huurverlengingen) uit het eerste kwartaal 2013. Daarvan beschikt een substantieel deel (ongeveer 40%) over prijsinformatie.

Deze nieuwe data zijn aangeleverd door partijen die een leidende positie in een aantal regio’s hebben en als referentie kunnen worden beschouwd. Van de 800 aangemelde gebruikerstransacties heeft circa 40% huurprijsinformatie. Daarnaast heeft vastgoedadviseur BNP Paribas Real Estate (voorheen Holland Realty Partners) enkele honderden eigen aanhuurtransacties gemeld die tot dusverre niet bekend waren in onze database. Het gaat om extra gebruikerstransacties uit de jaren 2010. 2011 en 2012. Die zullen worden toegevoegd in de grote database. Die telt inmiddels meer dan 15.500 gedocumenteerde gebruikerstransacties over de afgelopen drie jaar.

Vastgoedjournaal merkt dat het database-initiatief goed is opgepakt door de vastgoedsector. Dagelijks wordt de snel en eenvoudig doorzoekbare database geraadpleegd door tal van partijen. De (onbeperkte) toegang tot de database is immers inbegrepen in het jaarabonnement op Vastgoedjournaal. Bij andere media initiatieven zijn de databanken losgekoppeld van het abonnement en dient er flink betaald te worden voor gelijksoortige informatie.

Ook de invoermodule wordt steeds meer gebruikt: daarbij kunnen marktpartijen hun transacties eenvoudig aanmelden. Wie meerdere transacties tegelijk wil aanleveren, die kan ook via een Excel-blad deze aanleveren via Research@vastgoedjournaal.nl. Een team zal alle nieuwe en in het verleden gerealiseerde transacties controleren en ontdubbelen en toevoegen aan de database.

Reacties en opmerkingen kunt u sturen naar info@vastgoedjournaal.nl 



Reacties


Laatste nieuws