Vrije sector woningen sneller verhuurd

Door een toenemende aandacht voor huur worden woningen steeds sneller verhuurd. Het gaat hierbij om huurwoningen in de vrije sector. In het eerste kwartaal van 2012 stond een huurwoning gemiddeld 92 dagen te huur, in dezelfde periode van 2013 daalde dit naar gemiddeld 81 dagen.

Het aantal huurtransacties bleef gelijk aan het eerste kwartaal van 2012. Dit blijkt uit de kwartaalgegevens van Pararius.nl, het grootste platform voor huurwoningen in Nederland. De huurprijzen in de vrije sector bleven afgelopen kwartaal vrijwel onveranderd ten opzichte van het vierde kwartaal in 2012.

Jasper de Groot, algemeen directeur Pararius: “Afgelopen maanden kwamen er wederom onheilspellende berichten over de koopmarkt naar buiten. Een kwart van de koopwoningen staat ‘onder water’ met de hypotheek. De huizenprijzen liggen ongeveer 20% onder de piek van 2008 en voor komend jaar voorspellen sommige instanties een verdere daling van de huizenprijzen. Veel mensen laten daarom de koopmarkt links liggen en betrekken liever een huurwoning.”

Woning staat gemiddeld 81 dagen te huur

De toegenomen aandacht zorgt voor snellere doorstroom van te huur staande woningen. Een woning stond afgelopen kwartaal gemiddeld 81 dagen te huur op Pararius.nl. Dat is de laagste waarde van de afgelopen jaren. De toenemende aandacht voor huur is tevens waarneembaar op onze website www.pararius.nl, waar het verkeer afgelopen tijd flink is gestegen tot over de één miljoen bezoeken per maand.

De gemiddelde maandhuurprijs per m2 bleef nagenoeg onveranderd en kwam op €12,28 uit, een lichte stijging van 0,3% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. Het cijfer is inmiddels al 14 kwartalen stabiel rondom de €12,25.



Reacties


Laatste nieuws