DGBC naar Hufgebouw in Rotterdam

De Dutch Green Building Council (DGBC) neemt per 5 februari zijn intrek in het Hufgebouw in Rotterdam. Dit dankzij een genereus aanbod van eigenaar Redevco, één van de founding partners van DGBC en de begeleiding van Jones Lang LaSalle en AOS Studley.

Ook andere participanten van DGBC zijn direct of indirect betrokken bij het pand waar DGBC zich gaat vestigen met ruim 400 m2. Zo was Provast opdrachtgever van de renovatie in 2009 en is Fortrus de externe beheerder van het gebouw.

DGBC richt zich op de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De vestiging in een herontwikkeld pand biedt DGBC een grote kans om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Zo gaan DGBC samen met de eigenaar en de gemeente bekijken of zonnepanelen mogelijk zijn op het dak. Ook wil DGBC, naast andere initiatieven, zoveel mogelijk digitaal gaan werken. De huurovereenkomst wordt een Greenlease. Dit is een prestatiecontract met de eigenaar en de beheerder van het gebouw waarin zo concreet mogelijk afspraken worden gemaakt over duurzaam gebruik van dit duurzaam ontwikkelde Hufgebouw. 



Reacties


Laatste nieuws