Pilot tegen discriminatie op huurwoningmarkt

De gemeente Rotterdam is samen met softwarebedrijf Eerlijk BIeden een pilot gestart met een nieuw verhuurplatform dat discriminatie op de lokale huurwoningmarkt tegen moet gaan. Eerlijk Bieden heeft eerder al een soortgelijk initiatief geïntroduceerd op de koopwoningmarkt.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Bart Harts

Vastgoedjournaal; waarom nemen jullie deze onzin klakkeloos over? Hoezo is er “groeiend probleem van discriminatie op de huurwoningenmarkt”?
Dat probleem is er helemaal niet, laat je toch niets wijsmaken. Dit soort “woke” onzin is echt beneden jullie niveau. Verhuurders hebben het volste recht om hun woningen te verhuren aan de persoon die ze willen. En in de regel zal de verhuurder die persoon kiezen die commercieel het interessantst is; het meeste huur betaald, de woning naar alle waarschijnlijkheid het meest netjes bewoond, etc.

Geplaatst op 19 juli 2023 om 11:02



Laatste nieuws