Vastgoedbeleggers in box 3: wees op uw hoede!

Zoals u weet moet binnenkort de aangifte inkomstenbelasting weer worden ingevuld. Als u een particuliere vastgoedeigenaar bent zult u uw vastgoedportefeuille naar alle waarschijnlijkheid moeten aangeven in box 3 onder de noemer ‘inkomen uit sparen en beleggen’. Ik hoef u waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat dit buitengewoon prettig is vanwege de forfaitaire heffing van slechts 1,2% over het saldo van de bezittingen minus de schulden. Dit zal in de meeste gevallen een stuk voordeliger zijn dan de heffing van 52% over het daadwerkelijk behaalde rendement in box 1.

Deze box is echter bestemd voor ondernemers en niet voor beleggers. Omdat u zich bezighoudt met de verhuur van vastgoed hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. U bent namelijk per definitie een belegger. Toch…..? Lees verder voor de nieuwste column van fiscalist Aad Rozendal.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws