Transformatie leeg zorgcomplex levert Amstelveen 95 betaalbare woonruimtes op

Slechts vijf maanden heeft het volledige transformatieproces van het verlaten zorgcomplex geduurd. Eigenaar Woonzorg Nederland, de gemeente Amstelveen en leegstandbeheerder Camelot sloegen de handen ineen en wisten zo het voormalige zorgcomplex, dat bijna een jaar leeg heeft gestaan, met succes terug te geven aan de wijk Groenhof.

Nu hebben er bijna honderd bewoners betaalbare woonruimte gevonden en vinden plaatselijke organisaties, zoals de rolstoeldansvereniging, ruimte voor hun activiteiten.

“We hebben gekozen voor tijdelijke transformatie, waarbij 88 zelfstandige en 7 onzelfstandige woonruimtes zijn gerealiseerd, die worden verhuurd voor een periode van minimaal twee jaar op basis van de leegstandwet. De bestaande zorgflats zijn geschikt gemaakt voor zelfstandige bewoning en technische voorzieningen zijn waar nodig vernieuwd of aangepast.”, aldus COO Remco van Olst van leegstandbeheerder Camelot.

Laatste open plekken

De vloeroppervlaktes van de studio’s variëren tussen de 24 en 36 vierkante meter en hebben een eigen badkamer en keukenunit. Op de begane grond zijn gemeenschappelijke ruimtes en komt ook nog een buurtrestaurant. “Ik werk in het ziekenhuis Amstelland en woonde eerst bij mijn ouders in Almere. Dit is ideaal, ik ben nu in 3 minuten op mijn werk.”, aldus enthousiaste bewoner Miriam. Via de website van de beheerder kunnen belangstellenden zich melden voor de laatste open plekken.

“Los van de verhoogde risico’s, zoals diefstal en vernieling, erkennen wij het maatschappelijk belang om ons vastgoed gedurende de leegstandperiode zo goed mogelijk in te vullen. In Amstelveen is een grote vraag naar betaalbare huurwoningen. De keuze voor tijdelijke transformatie levert direct een bijdrage aan deze woonwens.”, aldus Erik van Leeuwen, manager Woonzorg Nederland.

Herbert Raat (VVD) wethouder Wonen: “Goed dat De Olmenhof een nieuwe bestemming heeft gekregen. Het is zonde gebouwen in deze tijd leeg te laten staan. Als gemeente werken we hier graag aan mee. Ik hoop dat meer bedrijven het voorbeeld van Woonzorg Nederland en Camelot volgen.”

Donderdag 19 juni om 15:00 uur wordt het project feestelijk geopend door de drie betrokken partijen, belangstellenden zijn van harte welkom. Het adres is Camelot Campus De Olmenhof, Landtong 2, 1186 GP Amstelveen.



Reacties


Laatste nieuws