UPDATE Vastgoeddrama in autobranche: Meer dan 500 panden staan leeg

De leegstand in de autobranche bedraagt bijna een miljoen vierkante meter. In totaal staan er meer dan 500 panden (deels) leeg. De vraagprijzen van al deze panden bij elkaar opgeteld, komen op €450 miljoen. Dat staat in de update van het Vastgoedrapport van vakblad Automotive met koop- en huurprijzen, dat vandaag is verschenen.

Uit eerdere tellingen dit jaar bleek dat er sprake was van een forse leegstand (270 panden). Deze leegstand is inmiddels opgelopen, mede doordat er toenemende aantal faillissementen en bedrijfsbeëindigingen. In Noord-Brabant en Zuid-Holland is de leegstand het hoogst. In beide provincies staat er voor meer dan honderdduizend vierkante meter aan automotive-bedrijfsruimte leeg. 

De 516 autopanden die leegstaan moeten circa €450 miljoen opleveren. De gemiddelde vraagprijs van een leegstaand autopand is €850.000. De vraagprijs voor de panden varieert van €160.000 tot €4 miljoen. De gevraagde huursommen liggen tussen de duizend en ruim 24 duizend euro per maand. Het voormalige Ford-pand van Wensink in Zwolle heeft de hoogste huurprijs: €279.000 per jaar.

Uitgebreide analyse in nieuw Vastgoedrapport

In het nieuwe Vastgoedrapport vindt u een analyse van de leegstand, wordenoplossingen aangedragen en staan voorbeelden van geslaagde en minder geslaagde herontwikkelingen. Ook biedt het rapport een overzicht van alle panden die te huur of te koop worden aangeboden. Van alle 516 panden is (indien bekend) informatie vermeld over de reden van leegstand, de koop- en/of huurprijs en de betrokken makelaar. 

Lezers van Vastgoedjournaal kunnen dit rapport HIER met forse korting bestellen. 



Reacties


Laatste nieuws