Erik de Vlieger terug in het vastgoed met grote deal

Na zeven jaar afwezigheid keert de veelbesproken ondernemer Erik de Vlieger terug in de vastgoedsector. Samen met andere investeerders heeft De Vlieger Nieuwe Energie - nog te renoveren voormalige energiegebouwen  in Haarlem - gekocht van de Rotterdamse ontwikkelaar Fortress. “Dit is een warmlopertje. Ik ga weer een vastgoedorganisatie bouwen.”

De Vlieger zegt dit in het Parool. Hij sluit niet uit dat zijn nieuwe vastgoedbedrijf weer van ‘Imca-achtige proporties’ wordt. Daarmee verwijst hij naar zijn vorige bedrijf Imca Vastgoed dat in de beginjaren van het nieuwe millennium zo’n €80 miljoen per jaar omzette. De Vlieger raakte in de jaren daarna verzeild in verschillende rechtszaken. Justitie verdacht hem van banden met criminele organisaties. Hij is uiteindelijk vrijgesproken maar moest Imca Vastgoed wel van de hand doen.

Volgens de krant heeft De Vlieger samen met de investeerders Nieuwe Energie voor €20 miljoen gekocht van Fortress. €15,5 miljoen bestaat uit bankkrediet. De Vlieger ziet in de medewerking van de gemeente Haarlem en de betreffende bank het bewijs dat hij niet meer omstreden is. De jongste aankoop is een ‘warmlopertje’, zegt De Vlieger in het Parool.

Nieuwe Energie in Haarlem bestaat uit oude energiepanden, waaronder de Lichtfabriek, die dreigen te verkrotten omdat Fortress wegens gebrek aan financiële middelen de beloofde renovatie nooit ter hand nam. 



Reacties


Laatste nieuws