Column Burgermeester Kolff van Gemeente Veenendaal over zijn deelname aan de PROVADA

Sterk en geïnspireerd, door samenwerking

Samenwerking, overal waar mogelijk zoeken en vinden we dat, om elkaar te versterken en daarmee Veenendaal verder te brengen. Met acht verschillende gemeenten en andere partners staan we samen als Regio FoodValley alweer voor de derde keer op de ProVaDa, een belangrijk ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. De vorige jaren deden we interessante contacten en kennis op. En we geven onze regio (met samen 330.000 inwoners) nóg meer bekendheid. Allianties werken inspirerend! Samenwerkende gemeenten stralen iets moois uit, zeker als er ook nog wordt samengewerkt met een universiteit van wereldklasse, verschillende hogescholen, ROC’s  en bedrijven, waarbij een accent ligt op de kennisas Ede-Wageningen.

In de FoodValley regio zijn vele ontwikkelingen gaande. In Veenendaal is Van der Valk vorige maand gestart met de bouw van een 4 sterren hotel. En is Unit4 een nieuw pand betrokken langs de A12: een toplocatie in het midden van onze ondernemende regio. Ook in de andere regiogemeenten gebeurt veel. Ede heeft het World Food Center binnengehaald: dé plek worden waar Agro & Food en Tuinbouw Nederland zich aan de wereld presenteert. In Wageningen is het schitterende pand van Friesland Campina bijna gereed en Barneveld ontwikkelt de Pluimveeacademie, een landelijk kennis- en opleidingscentrum voor de pluimveesector.

De FoodValley regio ontwikkelt zich tot hèt agrofoodcentrum van Europa, de internationale topregio voor kennis en innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Dit betekent overigens niet dat er alleen maar plaats is voor bedrijven in de Foodbranche. Deze duidelijke keuze van FoodValley biedt ook heel veel mogelijkheden voor andere branches; want door kennis en krachten te bundelen hebben we gezamenlijk veel te bieden. Om nog maar een voorbeeld te noemen: wij zetten in Veenendaal sterk in op ICT-stad en samen met ROC A12 en hogescholen onderzoeken we of wij een ‘Associate degree’ (Ad)-ICT-opleiding, een zogenaamde ‘niveau 5-opleiding’ kunnen realiseren. Het ICT-opleidingen aanbod in de regio Ede –Veenendaal – Utrecht wordt hiermee completer.

De FoodValley regio is niet alleen een gezonde, ondernemende en actieve regio, maar ook een leuke plek om te recreëren. Denk maar aan het Kröller-Müller Museum, Hotel De Wereld, Ouwehands Dierenpark en de Grebbelinie.

Een regio dus, met uitstekende mogelijkheden en een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Er is voldoende werkgelegenheid, goed onderwijs en prima wonen in een mooi landschap van Vallei, Heuvelrug en Veluwe. Bij elkaar hebben we een prachtig pallet van faciliteiten voor bedrijven die zich aan de rand van de Randstad willen vestigen. En in deze regio mag ik burgemeester zijn van Veenendaal. Dát is wat mij inspireert. 



Reacties


Laatste nieuws