Honderden flexwoningen van Rijksvastgoedbedrijf wachten nog op geschikte locaties

Honderden flexwoningen van Rijksvastgoedbedrijf wachten nog op geschikte locaties

Van de 2.000 flexwoningen die het Rijksvastgoedbedrijf heeft besteld, zit een groot deel in opslag vanwege onvoldoende locaties en bezwaarprocedures. 'Bij Ymere is er geen sprake van woningen in opslag, maar de inspraakprocedures leiden wel tot grote vertragingen,' vertelt een woordvoerder aan VJ.

 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Stefan Schuwer

Als het Rijk stopt met het koppelen van flexwonen aan tijdelijke, verplaatsbare woningen, wordt het risico van bezwaren van omwonenden fors kleiner. Flexwonen gaat over mensen die met spoed een woning nodig hebben (statushouders, plotseling gescheiden man/vrouw, ...) en op korte huurcontracten (max 2 jaar) aan een woning worden geholpen. Dat kan prima in het reguliere woningbezit van woningcorporaties, die kunnen woningen in hun bezit labelen als "flexwoning". Natuurlijk maken omwonenden bezwaar als er plotseling 50-60 of zelfs meer (vaak alleenstaande) mensen in 1 complex op korte huurcontracten in jouw buurt komen wonen. Verhuur de tijdelijke, verplaatsbare woningen aan mensen die er langdurig gaan wonen, dan maak je mooie buurten! Een goed voorbeeld is Buurtschap te Veld in Eindhoven, zie https://buurtschapteveld.nl/ .
Hugo de Jonge, stop met creëren van negatieve aandacht door het gebruik van de term flexwonen, waar je tijdelijke, verplaatsbare (volwaardige!) woningen bedoelt!

Geplaatst op 11 mei 2023 om 17:37



Laatste nieuws