Twee nieuwe locaties Hudson's Bay bekend

Hudson’s Bay Company heeft nieuwe huurovereenkomsten voor twee locaties in Nederland hebben getekend, dit in aanvulling op de eerder aangekondigde elf locaties. In totaal beslaan de contracten 172.400 m2 en bestaan ze uit 12 Hudson’s Bay winkels en een Saks OFF 5TH winkel.

Zoals HBC eerder bekendmaakte, is de onderneming voornemens de Nederlandse markt te betreden en er de komende twee jaar tot 20 nieuwe warenhuizen te openen. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur en twee nieuwe winkelformules introduceren.

Amstelveen, Buitenplein 101
Het ‘Stadshart’ in Amstelveen, dat meerdere malen verkozen is tot het beste winkelcentrum van Nederland, heet de Hudson’s Bay van 20,600 m2 van harte welkom aan de oostkant van het winkelcentrum. Hudson’s Bay en a.s.r. gaan het bestaande gebouw, in nauwe samenwerking met de gemeente Amstelveen en andere belangengroepen volledig aanpassen.

Edwin van de Woestijne van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer
“Na Amersfoort, Haarlem en Leiden heet ik Hudson’s Bay van harte welkom in ons prachtige pand in Amstelveen. We zijn blij met de komst van het vernieuwende concept van HBC en zien er naar uit om samen met hen het winkelplezier in Amstelveen te vergroten. Het besluit van HBC om nog een langjarige samenwerking met a.s.r. aan te gaan, geeft aan dat we op de juiste locaties zitten en een sterke vastgoedpartner in retail zijn.”

Almere, Citadel 16
Hudson’s Bay komt in Citymall Almere, een winkelcentrum ontworpen door de bekende Nederlandse architect Rem Koolhaas. Het winkelcentrum staat in het hart van het stadscentrum en is een populaire regionale winkelbestemming. Hudson’s Bay zal naast de voormalige V&D locatie ook nog andere delen op de eerste en tweede verdieping beslaan. De winkel wordt groter dan 10.000 m², krijgt directe toegang tot de twee grootste parkeergarages en sluit, als enige warenhuis in Flevoland, perfect aan op de mix van internationale merken en lokale winkeliers in het winkelcentrum.

Otto Ambagtsheer van Unibail-Rodamco:
“Als leidend Europees beursgenoteerd winkelvastgoedfonds zijn we blij om Hudson’s Bay aan onze portefeuille toe te kunnen voegen. We heten Hudson’s Bay dan ook van harte welkom in Almere. Het warenhuis zal zich vestigen in het populaire winkelgebied in Almere. Omringd door sterke internationale merken zal de hoogwaardige Hudson’s Bay van grote waarde zijn voor onze bezoekers.“

Op de foto: het moment van ondertekening voor de locatie in Amstelveen tussen Richard Baker van HBC (links op de foto) en Edwin van de Woestijne van a.s.r. (rechts op de foto), in aanwezigheid van Burgemeester Mirjam van ’t Veld van Amstelveen (midden). 

BEZOEKTIP:
10 november: Jaarcongres Retailagenda 2016

 



Reacties


Laatste nieuws