Vakantiewoning als alternatief voor lage spaarrente?

Per saldo groeit de waarde van uw zuurverdiende spaargeld momenteel nauwelijks. Bijna 80% van ons vermogen houden we aan in spaargeld. Nu het consumentenvertrouwen verder groeit, staat de weg vrij om een alternatief te zoeken voor de spaarrekening. Beleggen in aandelen zorgt voor veel stress, want de wispelturige aandelenmarkt blijft onvoorspelbaar. Maar er zijn grote kansen op de markt voor recreatiewoningen. Second Home vertelt u erover. 

Toenemende vraag
Volgens een onderzoek, in opdracht van de NVM, zijn er kansen op de markt voor recreatiewoningen. Een van de conclusies uit het rapport is dat de vraag naar recreatiewoningen voor de komende vijf jaar omvangrijk zal zijn. Als een kwart van de huishoudens die momenteel zeker zijn over de aanschaf ook daadwerkelijk overgaan tot de aanschaf, zou dit jaarlijks tot circa 3.500 transacties leiden. Dat is bijna een verdubbeling van het gemiddelde aantal transacties per jaar als vergelijking over een periode van de afgelopen tien jaar. Het is daarom niet voor niets dat bijna een derde van de beursvloer tijdens de komende Second Homebeurs gereserveerd is voor Nederlandse vakantieparken die op zoek zijn naar investeerders voor een recreatiewoning. Dit gaat om objecten met een aantrekkelijk rendement tot 8% (soms gegarandeerd) in het vooruitzicht.

Kaapverdische Eilanden
Als u liever een vastgoedbelegging zoekt in het buitenland, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden om u tijdens de komende Second Home beurs te oriënteren. Denk hierbij aan België, met een jaarlijks verhuurrendement tot 6,25%. Of wat dacht u van een vastgoedbelegging op de Kaapverdische Eilanden met 7% rendement. De vakantiewoningen zijn erg in trek bij aspirant-kopers en variëteit is er in overvloed ongeacht of u nu geïnteresseerd bent in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal of één van de andere landen. Belangrijk om te weten is dat de verhuurbaarheid in grote mate afhankelijk is van de locatie, de bereikbaarheid en de voorzieningen in de (directe) omgeving.

Doordat de hypotheekrente historisch laag staat, zijn er nog steeds gunstigere mogelijkheden voor de financiering van de tweede woning. Beleggen in stenen biedt nog steeds een prima toekomstperspectief met de kanttekening dat het hier om investering op lange termijn gaat.

Een tweede huis voor eigen gebruik  
Het meest voorkomende motief voor de aanschaf van een tweede woning is nog steeds om er lekker zelf met de familie van te kunnen genieten. Als je ergens tot rust wil komen, dan is dat wel op het zorgvuldig gekozen favoriete plekje. Heeft u het even gehad met het Nederlandse klimaat, dan bent u vanwege de relatief lage vliegticketprijzen binnen afzienbare tijd in uw zonovergoten tweede huis. Als u het dichter bij huis zoekt en uw (klein)kinderen mee wilt laten genieten van uw opgebouwde vermogen, dan staat niets u in de weg. Of heeft u zin om te genieten van uw tweede woning? Gewoon, omdat het kan!

Geïnteresseerd in de aanschaf van een recreatiewoning?
Overweegt u om te investeren in een vakantiewoning? Breng dan een bezoek aan de Second Home Beurs. De volgende editie vindt plaats van 23 t/m 25 september 2016 in Jaarbeurs Utrecht. U bent welkom van vrijdag t/m zondag tussen 11.00 uur en 18.00 uur. Gedurende deze 3 dagen presenteren ruim 120 aanbieders van recreatiewoningen hun projecten in binnen- en buitenland. Daarnaast is er een uitgebreid seminarprogramma waar u zich kan laten informeren over fiscale en juridische aspecten met betrekking tot de aankoop van een vakantiewoning. Kortom, tijdens de Second Home Beurs hebt u meer dan voldoende mogelijkheden om inspiratie op te doen en informatie in te winnen.

Speciaal voor de lezers van Vastgoedjournaal.nl stelt de organisatie vrijkaarten beschikbaar. Bezoek deze site om uw gratis toegangskaart te downloaden.

De locatie van de Second Home Beurs is de Jaarbeurs in Utrecht. Hal 1, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht. De openingstijden zijn vrijdag 23 september t/m zondag 25 september van 11:00 tot 18:00. 

Meer informatie over Second Home? Kijk op www.secondhome.nl



Reacties


Laatste nieuws