‘Met online verhuur hebben we ruim 36% bespaard op commerciële kosten’

BPD beet het spits af met een eerste klein project in de verkoop van woningen. De trend van het online aanbieden van woningen gaat met de komst van Wooove ook verder de vrije sector huurmarkt in. De toename van het aantal huurwoningen en toekomstige groei in de randstad vraagt om optimalisatie van het huurproces. De uitspraak van de rechtbank omtrent de kosten en dubbele courtage van verhuurbemiddelaars vormen een extra stimulans voor de introductie van een klantvriendelijk en digitaal platform voor de verhuur van woningen.

Het faciliteren en digitaliseren van de klantreis levert veel voordelen op. Bijvoorbeeld het gemak voor de klant die veel sneller geïnformeerd is en eenvoudiger een woning kan huren. Aan de andere kant levert de digitalisering eenvoudige controlemomenten. Wooove introduceert als eerste een digitale ID-controle op alle echtheidskenmerken en voorkomt zo ID-fraude.

24/7 bereikbaar
Volgens Ronald de Nas, directeur Wooove, wordt de online verhuur een steeds belangrijker deel, zeker voor nieuwbouwwoningen. De klant ervaart een snellere en efficiëntere klantreis die bovendien klantvriendelijker ervaren wordt. Alle dossiercontroles en checks worden door de klant thuis vanachter de PC of tablet doorlopen, eventueel ondersteund met chat of telefoon. Ook ’s avonds en in het weekend. “Voortgang en uitslag wordt direct gecommuniceerd. Vergelijk dat maar eens met het kopiëren en opsturen van documenten en ‘noodzakelijke’ bezoekjes aan het verhuurkantoor”, zegt De Nas.

Projecten
Square is het eerste project van 111 woningen dat door Wooove via het label Woontank is verhuurd. Alle contracten zijn digitaal ondertekend en het controleproces is grotendeels online verlopen. Robert Kohsiek heeft namens Wonam de opdracht verstrekt en spreekt over een succes: “Tijdens het voortraject hebben we exact inzicht gehad in de voortgang en ontwikkeling van de doelgroep en hun wensen. Normaal informatie die alleen achteraf na de oplevering door onderzoek verkregen wordt. Wij hebben ruim 36% bespaard in de commerciële kosten.”

Ook bij Amvest heerst een vergelijkbaar beeld. Zij hebben inmiddels opdracht gegeven om 159 woningen van hun nieuwe project De Spakler op het Amstelkwartier via hetzelfde proces digitaal te verhuren. Zij verwachten door de opbouw van een eigen klantdata-base crosselling te realiseren over hun andere toekomstige projecten.

Recentelijk is bekend geworden dat op de Zuidas het Project Gershwin Brothers van Beheer Brouwershoff- Maarsen Groep ook via het online platform Wooove verhuurd gaat worden.


Bezoektip: Ronald de Nas is dagvoorzitter van het congres Woningmarkt Metropoolregio Amsterdam.



Reacties


Laatste nieuws