Autoriteit woningcorporaties beoordeelt alle 367 woningcorporaties


De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft begin december de beoordelingen afgerond van alle 367 woningcorporaties die Nederland eind 2014 telde. De corporaties hebben zowel een financiële beoordeling ontvangen als een oordeel over de rechtmatigheid, governance en integriteit bij hun corporatie. Vanuit het oogpunt van rechtmatigheid hebben 165 corporaties één of meerdere opmerkingen gekregen. Deze corporaties krijgen tot februari 2016 de tijd daarop te reageren. Hierna vindt een definitief oordeel plaats. 

Daarnaast heeft de Aw vastgesteld dat alle corporaties meer dan 90% van de woningen hebben toegewezen aan de daarvoor bestemde doelgroep. Zij voldoen daarmee aan de toewijzingsnorm in het kader van de staatssteunregels.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws