Tekenplus klaar voor verdere groei: in één uur €280.000 opgehaald

Bouwkundig tekenbureau Tekenplus maakt zich al jaren hard om beheer en onderhoud van gebouwen voor woningcorporaties, gemeenten en andere vastgoedbeheerders eenvoudig en betaalbaar te maken. Dat doet het bedrijf met een sterke sociale insteek door een werkplek te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze focus op sociaal én betaalbaar legt het tekenbureau geen windeieren. Inmiddels bedient oprichter Jos Boetekees 10% van alle woningcorporaties en dat aantal groeit met drie tot vier corporaties per maand.

Tekenplus biedt op laagdrempelige wijze inzicht en overzicht in het vastgoedbezit van woningcorporaties, gemeenten en andere vastgoedbeheerders. Tekenplus digitaliseert papieren tekeningen en kan ze ook opwaarderen naar een 3D-omgeving, waarmee het beheer wordt vergemakkelijkt. Boetekees: “We helpen onze opdrachtgevers bij het organiseren, beheren en structureren van alle informatie die betrekking heeft op hun vastgoed. Het onderhoud kan daardoor veel efficiënter worden georganiseerd. Alle informatie staat centraal en is met een druk op de knop in te zien. Zo wordt aantoonbaar tot 15% op tijd en kosten bespaard.” 

Inzicht via internet
Tekenplus ontsluit daarnaast de 2D- en 3D tekeningen van haar opdrachtgevers via een eigen webbased platform, waarmee de beheerder een object direct in beeld kan krijgen en benodigd onderhoud of vervanging kan regelen. Het platform is eenvoudig in gebruik - zelfs de eindgebruiker kan aangeven waar onderhoud of vervanging nodig is - en draait al met veel succes bij verschillende gemeentes en woningcorporaties. Het is bovendien goed betaalbaar. ‘

Boetekees: “Dat is een belangrijk uitgangspunt bij al onze werkzaamheden. We kiezen er bewust voor om onze dienstverlening laagdrempelig in te steken, zodat we zowel kleine als grote gebouwbeheerders kunnen bedienen. Zo tekenen we onze 3D tekeningen in eerste instantie ook globaal in, omdat de meeste gebouwbeheerders al ontzettend geholpen zijn met een algemeen overzicht. Specifieke details kunnen in een latere fase worden ingetekend als daar behoefte aan is, bijvoorbeeld bij een verbouwing of renovatie. Op die momenten kunnen wij de rol van strategische partner vervullen.”  

Sociale focus
Naast laagdrempelig kiest Tekenplus er bewust voor een sociale organisatie te zijn. In samenwerking met het UWV en diverse gemeenten biedt het tekenbureau mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek. Inmiddels hebben circa 40 werknemers via Tekenplus weer een betaalde baan gevonden en het bureau is gecertificeerd door Social Enterprise.

Boetekees: “Naast eerlijk en betaalbaar is sociaal één van onze verbindende waarden. We willen zoveel mogelijk mensen weer aan het werk helpen; van langdurig werkelozen en mensen met een beperking tot mensen met een verblijfsstatus. Dit uiteraard onder begeleiding van een vast team van gekwalificeerde bouwkundigen om de kwaliteit en het niveau voor de klant te waarborgen. Wij vinden dit minstens zo belangrijk als winstmaximalisatie. Gelukkig wijst de praktijk wel uit dat een en ander elkaar niet hoeft te bijten. Juist doordat wij een eerlijke prijs voeren, transparant zijn over onze dienstverlening en sociaal bewogen zijn, weten opdrachtgevers ons te waarderen.” 

Investeren in verdere groei
Tekenplus realiseerde in 2015 een omzetgroei van 30% en ook in 2016 wordt die groei voorzien. Om het groeiende aantal klanten onder gemeenten en woningbouwcorporaties optimaal te kunnen blijven bedienen, deed het bureau een beroep op financiering via het platform van Collin Crowdfund. En met succes; binnen een uur haalde de onderneming €280.000 op, door in totaal 214 particuliere investeerders, om te investeren in werkkapitaal, nieuwe hardware en de inrichting van een groter kantoor. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de investeerders een vaste jaarlijkse rente van 8%.  

Een bijdrage van Tekenplus.



Reacties


Laatste nieuws