Boogaard en Sondag sprekers op tweede editie Green Leadership Summit

Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert op 2 december in Buitenplaats Amerongen de tweede editie van het Green Leadership Summit 2015. Dit is een exclusieve bijeenkomst voor de leiders in de bouw- en vastgoedbranche. Onder leiding van dagvoorzitter Max Christern worden deelnemers meegenomen in de keuzes die door het bedrijfsleven in andere sectoren worden gemaakt om op een adequate wijze in te spelen op actuele (duurzame) uitdagingen zoals de toenemende schaarste aan grondstoffen en de circulaire economie. Rob Boogaard, president & CEO EMEA van Interface en Ruud Sondag, oud topman van Van Gansewinkel zijn de sprekers op dit event.

Tijdens het Summit 2015 wordt vooral ingezoomd op de dillema’s waar hedendaagse leiders en bestuurders mee geconfronteerd worden. Het nemen van leiderschap en het herzien van vroegere en huidige businessmodellen zijn hierbij essentieel. Na diverse presentaties vinden rondetafelgesprekken plaats om gezamenlijk tot een oplossing te komen voor de besproken dilemma’s.

Rob Boogaard is President en CEO EMEA van Interface. Interface is wereldmarktleider in design en productie van modulaire vloerbedekking. Interface is al sinds 1994 bezig met een duurzame bedrijfsvoering. Het is de missie van Interface om vóór 2020 het eerste volledig duurzame bedrijf te worden met nul-komma-nul negatieve invloed op het milieu en een herstellende bijdrage te kunnen leveren aan milieu en maatschappij. Ze noemen dit hun ‘Mission Zero’. Onlangs sprak Boogaard nog met premier Mark Rutte en José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie over duurzaamheid. “Doing good, doing well” is Boogaards motto. “Als je geeft, ga je ontvangen.” Zo won Interface diverse hooggewaarderde prijzen voor het recyclen van vissersnetten op de Filippijnen. 

Ruud Sondag is grootaandeelhouder van onder andere Scherpenzeel BV, een toonaangevend bedrijf op het gebied van recycling en vernietiging van alle mogelijke materialen en producten en het omzetten daarvan in grondstoffen. Daarnaast is hij commissaris bij diverse bedrijven. Hij werd hij in 2015 benoemd als commissaris bij ProRail.Van 2001 tot 13 april 2012 was hij CEO van Van Gansewinkel Groep. Onder zijn leiding groeide Van Gansewinkel van afvalbedrijf naar leverancier van grondstoffen en energie. Van een organisatie die zich van oudsher aan het einde van de keten begeeft naar een organisatie die van het einde van de keten een nieuw begin maakt.

Bekijk voor meer informatie de agenda.



Reacties


Laatste nieuws