Nieuw online platform helpt woningverhuurders met waterdichte huurdossiers

Woningcorporaties, Box 3-woningbeleggers, verhuurmakelaars en andere woningverhuurders hebben met ingang van vandaag dankzij het nieuwe online platform Verhuurtbeter.nl een heel handig instrument in handen om tot efficiënte en uiterst volledige huurdossiers te komen. “Met ons systeem halen deze partijen snel de beste huurders uit de vaak honderden aanvragen die zij al op één vrijgekomen huurwoning krijgen. Dat levert ontzettend veel tijdwinst op”, zegt Cor Vogelaar van Verhuurtbeter.nl tegenover VJ.

“In deze tijd van steeds verder gaande juridisering en aansprakelijkstelling, is dit systeem dé oplossing in geval van huurders die wanbetalen, overlast veroorzaken of een hennepkwekerij aanleggen”, zegt Vogelaar die VerhuurtBeter.nl is gestart samen met Jeroen Verheij. “Sterker nog, VerhuurtBeter.nl is ook een effectief middel om dit soort huurders bij voorbaat te weren.” 

Tot wel 80 procent tijdsbesparing
VerhuurtBeter.nl biedt volgens Vogelaar voor elke huursituatie checklists voor het eenvoudig valideren van documenten. Het gaat dan om zaken als werkgeversverklaring, salarisspecificaties, bankafschriften en kopieën van de bankpas en het identiteitsbewijs. Vogelaar: “Huurders uploaden deze documenten zelf, wat wel tot 80 procent tijdsbesparing oplevert voor verhuurders en makelaars om een compleet huurdossier samen te stellen.”

Voor verhuurders en makelaars is het systeem gratis. Huurders betalen 25 euro inschrijfgeld om een jaar lang van VerhuurtBeter.nl gebruik te kunnen maken en zich hierdoor positief te kunnen onderscheiden van andere woningzoekenden. Tezamen met de hoeveelheid gegevens die ze moeten aanleveren, zorgt dat ervoor dat het kaf al van het koren gescheiden wordt.

Selectie om de betere huurders te traceren
Vogelaar: “Het is daarmee ook een selectie-instrument voor goede en betrouwbare huurders. Een voorbeeld. Een Amsterdamse box-3 belegger had laatst een huurwoning vrij. Daarop kwamen zo’n honderd reacties. Hij maakt een eerste selectie van vijftien aanvragen. De andere 85 aanmeldingen kwam hij niet aan toe. Vervolgens kost het hem nog eens gemiddeld 3 uur per aanvraag om tussen die 15 aanmeldingen te onderzoeken of het een betrouwbare huurder betreft. Het kost hem echter slechts een half uurtje wanneer deze aanvragen vergezeld gaan met een compleet huurdossier via onze methode van Verhuurtbeter.nl. Dat levert enorme tijdwinst op.”

Alerts en checks
Via alerts en ingebouwde checks zorgt het systeem dat huurders alles aanleveren en verhuurders de nodige controles uitvoeren. “Doordat de communicatie met (potentiële) huurders ook via het systeem verloopt en automatisch opgeslagen wordt, ontstaat een vrijwel perfect dossier.”

Vogelaar weet waarover hij spreekt. Hij was zelf verhuurmakelaar en weet als geen ander wat er bij komt kijken om de juiste huurders te selecteren. “We hebben een elektronisch verhuursysteem ontwikkeld waar de eigenaren heel enthousiast over waren. Dat heeft ons aangespoord om dit systeem apart te lanceren voor andere partijen. Zo is Verhuurtbeter.nl ontstaan.”

Inmiddels hebben Makelaars als Ooms en ABC het systeem in gebruik genomen. “Sinds afgelopen vrijdag heeft ook Nagron, de woningtak van Van Herk, toegezegd ons platform te gebruiken bij de verhuur.” 

Op de foto: links Jeroen Verheij, rechts Cor Vogelaar. Zie ook: www.verhuurtbeter.nl



Reacties


Laatste nieuws