Dura Vermeer bouwt 430 woningen voor Waterweg Wonen in Vlaardingen

Corporatie Waterweg Wonen en Dura Vermeer hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van De Nieuwe Vogelbuurt te Vlaardingen. Met deze ondertekening is er een belangrijke stap gezet voor de realisatie van 430 eengezinswoningen. Om ruimte te maken voor deze nieuwbouw worden er 830 woningen gesloopt. De eerste fase van de sloop staat gepland voor medio 2014. Begin 2015 zal gestart worden met de bouw van de eerste woningen.

Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend door Harrie Bosch, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, en Rob Steijn, directeur van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Dura Vermeer wordt de projectontwikkelaar en bouwer voor deze kindvriendelijke, veilige en groene wijk. Beide organisaties zijn bijzonder verheugd dat in deze tijd deze overeenkomst tot stand is gekomen. 

Rob Steijn: “Omdat we willen inspelen op de vraag uit de markt, gaan we De Nieuwe Vogelbuurt in fases realiseren. In elke fase toetsen we via een pre-sale de behoeftes van de toekomstige bewoners. Nu kunnen we bijvoorbeeld nog niet inschatten wat over vier jaar de wensen zijn en hoe de markt zich ontwikkelt. Elke fase past uiteraard wel in het grotere geheel. De opzet en contouren van De Nieuwe Vogelbuurt staan namelijk al vast. Omdat het zo’n groot project is, kunnen we een duidelijk stempel op de wijk drukken. Een wijk die meer variatie brengt in het woningaanbod in Vlaardingen.” 

Harrie Bosch: “Alle voorzieningen waar gezinnen behoefte aan hebben, zijn al in de wijk aanwezig. Behalve veel groen zijn er scholen, winkels en sportclubs. Centraal in de wijk ligt buurtpark De Kindervallei. Bovendien is een deel van de buurt, zoals complex De Toekomst, al compleet vernieuwd. Daarom hebben wij alle vertrouwen in de ontwikkeling van De Nieuwe Vogelbuurt.” 

Meer is te lezen op www.denieuwevogelbuurt.nl

Reacties