Meld u aan voor het gratis praktijkseminar: Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE)+ 2013

Op 14 februari aanstaande organiseert ESCoNetwerk.nl in samenwerking met o.a. Agentschap NL en Boot Advocaten van 14.00-17.00 in de Jaarbeurs/ Beatrix Theater in Utrecht een praktijkseminar voor particulieren, bedrijven en non-profit organisaties die met nieuwe installaties duurzame energie (Elektriciteit, Warmte en Gas) gaan produceren en daarvoor een SDE+ subsidieaanvraag willen doen. 

€3 miljard subsidie beschikbaar

Het seminar gaat in op de voorwaarden waaraan uw project moet voldoen om aanspraak te maken op een deel van de €3 miljard exploitatiesubsidie die dit jaar door het Kabinet beschikbaar wordt gesteld, en op de wijze waarop uw aanvraag de meeste kans van slagen heeft.  Zo kunt u bijvoorbeeld de strategische keuze maken om een lager subsidiebedrag aan te vragen waardoor de kans dat u subsidie krijgt weer veel groter wordt.  Een belangrijke regel die daarnaast geldt is ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Vorige jaar bleek dat de subsidie binnen enkele dagen vergeven is.

Aangezien het SDE+ loket  op 4 april aanstaande opent is het zaak er zorg voor te dragen dat u op tijd uw aanvraag voor elkaar heeft (om te voorkomen dat u achter het net vist) en dat u nu al alle ins- en outs op het netvlies heeft.

Als u uit de eerste hand wilt vernemen hoe de procedure en regels in zijn werk gaan, omcirkelt u dan 14 februari in uw agenda. Jorn ten Have van Agentschap NL (werkzaam op de afdeling die verantwoordelijk is voor het beoordelen cq. het toekennen van de subsidie) zal speciaal voor dit praktijkseminar uitleggen hoe een succesvolle aanvraag  voor SDE+ 2013 er uit dient te zien. Erik van der Steen, specialist duurzame energie bij Boot advocaten,  zal aangeven hoe de SDE+ 2013 werkt en hoe u met behulp hiervan de business case voor uw duurzaam energieproject wellicht rond kunt krijgen. Naast deze sprekers zullen ook andere partijen toelichtingen geven.

Hoe aan te melden?

U kunt zich kosteloos vooraanmelden door een email te sturen naar secretariaat@esconetwerk.nl. Vervolgens ontvangt u van ons het gedetailleerde programma waarbij we u zullen verzoeken uw aanmelding al dan niet definitief te maken. Let op het aantal plaatsen is zeer beperkt!



Reacties


Laatste nieuws