Renovatie klaar, Spaces trekt in NSI-belegging De Rode Olifant

Na een grootscheepse verbouwing heeft kantoorbelegger NSI het markante Rijksmonument “De Rode Olifant” in Den Haag opgeleverd aan de flexibele kantooraanbieder Spaces.

NSI heeft het gebouw van 10.000 m2  volledig gerenoveerd en aangepast aan de wensen van Spaces, aan wie het voor een periode van 20 jaar is verhuurd. Tijdens de renovatie zijn historische elementen in oorspronkelijke staat teruggebracht, terwijl het monument tegelijkertijd is gemoderniseerd en verduurzaamd. Zo is energieverbruik met meer dan 50% gereduceerd ten opzichte van de oude situatie.  

Johan Buijs, CEO van NSI licht toe: “Het is geweldig dat een monumentaal gebouw als De Rode Olifant weer in volle glorie hersteld is, en tegelijkertijd volledig is aangepast naar de eisen van deze tijd. Dat NSI in staat is om in nog geen halfjaar tijd zo’n majeure verbouwing te realiseren laat de kracht zien van het in huis hebben van vastgoedkennis en -kunde in de volle breedte, waarbij in dit project onze bouwontwikkelingsactiviteit van groot belang is geweest. We heten Spaces met trots welkom in dit prachtige monument.”  

Martijn Roordink van Spaces, vult aan: “We zijn zeer verheugd onze nieuwe vestiging in dit markante historische gebouw te kunnen openen. Het karakteristieke kantoor bood volop potentieel, wat dankzij de goede en professionele samenwerking volledig tot haar recht is gekomen; een inspirerende plek die perfect aansluit bij wat wij onze gebruikers willen bieden. We zien er naar uit de eerste gebruikers te verwelkomen.” 

Met de oplevering wordt het huurcontract met Spaces effectief, wat een positieve bijdrage van circa 1,5% zal leveren aan de bezettingsgraad van de kantorenportefeuille. 



Reacties


Laatste nieuws