12 maart 2013: Workshop Green Leases en Greenlease Menukaart

In deze workshop leert u alle ins en outs kennen van een Green lease en weet u welke afspraken u kunt maken binnen het kader van een Green Lease en hoe u de Greenlease Menukaart daarbij kunt inzetten.

Datum:  Dinsdag 12 maart 2013

Tijd:       13.30 – 16.30 uur

Locatie:   Nyenrode Business University, Breukelen

Prijs:     € 325,- excl. BTW (profiteer tot 26 februari van 15% vroegboek korting)
 

Achtergrond

In een Green Lease worden duurzaamheidsmaatregelen vastgelegd, inclusief de toewijzing/verdeling van kosten, baten en risico’s. De duurzaamheidsmaatregelen moeten zowel voor de huurder als voor de verhuurder gedurende de gehele huurtermijn meetbaar en controleerbaar zijn. Uw klanten verwachten van u deskundigheid, initiatief en een betrouwbaar advies. Voor een gefundeerd oordeel over nut en noodzaak, investeringen en resultaat is kennis over deze nieuwe contractvorm essentieel.

De Greenlease Menukaart is een online tool voor eigenaren en huurders van vastgoed om hen te helpen hun duurzaamheidambities vast te leggen in concrete huurbepalingen. Met behulp van de Greenlease Menukaart kunnen beide partijen de handen ineen slaan door verplichtingen, eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid eenduidig vast te leggen in de huurovereenkomst. Vaak is daarbij ook de vastgoedmanager betrokken aangezien hij een regiefunctie heeft bij het realiseren van de gemaakte afspraken gedurende de looptijd van de huurovereenkomst.

Programma

De workshop bestaat uit één dagdeel en geeft antwoord op de volgende vragen van commercieel vastgoedprofessionals over Green Lease en de Greenlease Menukaart:

  • Wat is een Green Lease?
  • Waarom een Green Lease?
  • Welke belangen brengt een Green Lease bij elkaar?
  • Wat moet een Green Lease omvatten?
  • Wat voor typen Green Leases zijn er?
  • Hoe kunnen Green Leases effectief ingezet worden?
  • Hoe werkt de Greenlease Menukaart?
  • Hoe zet ik de Greenlease Menukaart in bij contractonderhandelingen?
  • Wat is de relatie tussen Green Leases en de taxatiewaarde van het gebouw?

Doelgroep

Deze workshop (één dagdeel) is speciaal bedoeld voor commercieel vastgoedprofessionals die duurzame klantrelaties en een duurzame vastgoedportefeuille centraal stellen in hun werk. Voor adviseurs, portefeuille- en asset managers, commercieel vastgoedmakelaars en commercieel vastgoedmanagers.

Docenten

De opleidingen worden verzorgd door vooraanstaande praktijkprofessionals in Vastgoed & Duurzaamheid. Deze workshop wordt verzorgd door Elsbeth Quispel van Jones Lang LaSalle, Rutger Hensen van AT Osborne en Albert Hulshoff van AHB Consultancy

Aanmelden?

Stuur een mail naar info@vastgoedjournaal.nl met als onderwerp "Workshop Green Leases en Greenlease Menukaart”.

U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Meldt u zich aan voor 26 februari dan profiteert u van de vroegboekkorting. De prijs wordt dan €276,25 excl. BTW

 



Reacties


Laatste nieuws