GaragePark wil beleggen in vastgoed toegankelijker maken

GaragePark heeft grote ambities. Binnen 10 jaar wil het bedrijf op 50 locaties in Nederland zitten. Op dit moment staat de teller op 11 locaties, verspreid over Nederland. Er zijn plannen om op korte termijn parken in Purmerend en Blaricum te openen. Soest, Tiel en AlmereXXL zijn er dit jaar bijgekomen. Wat maakt Garagepark zo interessant voor gebruikers en beleggers? Vastgoedjournaal sprak uitgebreid met Lobke van de Lustgraaf, beleggingsadviseur bij GaragePark.

“Wij merken dat er veel vraag is naar ruimte, voor bijvoorbeeld ZZP’ers die bedrijfsruimte zoeken of een opslagplek die op een toegankelijke locatie zit en veilig is”, vertelt Van de Lustgraaf. “Dat is meteen ook waar GaragePark zich mee onderscheidt. Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Google maar eens op garageboxen in woonwijken en je vindt alleen maar berichten over inbraak en diefstal. Wij zetten heel uitgebreid in op veiligheid, met 24-uurs camerabeveiliging, een alarm per box en brandbeveiliging. De parken zijn daarnaast altijd beveiligd met een hoog hekwerk met stroomschokbeveiliging. Zo zorgen we dat, vaak dure, spullen van onze gebruikers te allen tijde veilig staan.”

Nieuwe locaties
Waar let GaragePark op bij de zoektocht naar nieuwe locaties? Van de Lustgraaf: “Belangrijke kenmerken van onze parken zijn goede bereikbaarheid, zo moet het dichtbij snel- en uitvalswegen liggen. Verder willen we op een bedrijventerrein zitten, omdat we als bestemming bedrijfsruimte nodig hebben voor onze GarageParken. En het moet een relatief groot perceel zijn, zodat we genoeg ruimte hebben om alle boxen kwijt te kunnen.”

Ze voegt hier aan toe: “Voordat we een locatie selecteren doen we marktonderzoek. Hoeveel inwoners zijn er, hoeveel ZZP’ers heeft de locatie, wat zijn de precieze behoeften? Zo merkten we in Almere dat er veel vraag was naar grote bedrijfshallen en daarom hebben we daar een tweede park geopend, GaragePark Almere XXL. Wij bieden hier grote boxen aan van 29 m2, zonder kantoor omdat duidelijk naar voren kwam dat onze klanten werk- en opslagruimte nodig hadden.”

Klusjesmannen, schilders en metselaars
En wie maakt er gebruik van de garageboxen? Van de Lustgraaf: “Wij hebben drie doelgroepen: de kopers, huurders en beleggers. Meestal is de verhouding 50% beleggers en 50% bezit voor eigen gebruik. En van die gebruikers is het merendeel ZZP’er, zoals de klusjesmannen, de schilders en de metselaars die opslagruimte nodig hebben. De meeste willen geen dure kantoorruimte huren dus maken ze de facturen aan de keukentafel, maar ze willen nog wel een opslagruimte voor hun materiaal en gereedschap.”

Maar dat zijn niet de enige gebruikers. Van de Lustgraaf: “Er zijn ook gebruikers die hun oldtimer, camper of motor willen stallen, mensen met een webshop of mensen die hun verzameling willen opslaan. Het voordeel van een box bij ons huren of kopen is dat die 24 uur per dag toegankelijk is. Zo kun je in een woonwijk ’s avonds niet sleutelen aan je auto of nog even wat klussen zonder dat je overlast bezorgt aan je buren.”

Zekerheid en tastbaarheid
De garageboxen zijn niet alleen interessant voor gebruikers, maar ook voor beleggers. “Een garagebox is een interessante belegging”, zegt Van de Lustgraaf. “Zo’n box is je volledige eigendom, dus heb je de zekerheid van het vastgoed en iets wat tastbaarder is dan obligaties en aandelen.” Van de Lustgraaf merkt dat de vraag naar beleggingen toeneemt: “We komen net uit de crisis, de markt trekt weer aan. Veel mensen willen een belegging met een lager instaptarief en om bijvoorbeeld een mooi rendement op hun spaargeld te krijgen. Ons rendement is 9% van de koopprijs en dat is meer dan dat je op dit moment van de bank krijgt. Daarbij ontzorgen wij ook de belegger, want wij bieden vrijblijvend aan een huurder te vinden.”

Innovatie
Daarbij staat innovatie ook hoog in het vaandel bij GaragePark. “Wij zijn constant bezig met naar de markt te kijken. Wat willen onze beleggers? Sinds het begin van dit bedrijf, zo’n zeven jaar geleden, zijn wij altijd door blijven ontwikkelen. Zo innoveren wij op het park met nieuwe alarmsystemen en installeren wij zonnepanelen op onze garages. Maar ook online zijn we bezig, zo gaan we over enkele weken een webshop lanceren waarbij je via de site met een paar muisklikken een garagebox kunt kopen of huren.”

Van de Lustgraaf wil het de klant makkelijk maken. “Op dit moment zijn we bezig met het GaragePark beleggersdashboard, waarbij je als klant online alle zaken in één persoonlijk dossier kan inzien zoals je rendement met daarbij de contracten en papieren. Tegelijkertijd kan je ook kijken of er nog boxen vrij zijn op het park. We gaan dus met de tijd mee en willen het beleggen in vastgoed toegankelijker maken”, zegt zij tot besluit.

Als u meer informatie wilt over beleggen bij GaragePark, klik hier.



Reacties


Laatste nieuws