VJ in gesprek met Flexas.nl: Online kantoorruimte bemiddeling wint steeds meer terrein

Flexas.nl is de grootste online kantoorruimte bemiddelaar in Nederland en bemiddelt direct tussen verhuurders en huurders, Achteraf gezien blijkt dat een schot in de roos, want het aantal bedrijven dat online op zoek gaat naar een kantoor blijft groeien.

De online kantoorruimte bemiddelaar realiseerde in 2015 een recordaantal van 758 transacties en verdiende hiermee een nominatie voor de FD Gazellen Awards. De moderne (online) variant van kantoorruimte bemiddeling heeft zich inmiddels stevig tussen de gevestigde orde genesteld.

Vijf jaar geleden was het aanbod van kantoorruimtes nauwelijks online te vinden en daardoor lastig te vergelijken. De verhuur verliep traditioneel via lokale en landelijke makelaarskantoren. De eigenaren en aanbieders van commercieel vastgoed waren daardoor voor nieuwe verhuurtransacties grotendeels afhankelijk van de makelaars.

Marcel de Groot, oprichter van Flexas.nl, zag dit in zijn tijd bij Uni-Invest als een kans: “Ik wilde in de rol als vastgoedeigenaar eerder aan tafel komen met een klant, want wie weet er tenslotte het meeste over zijn eigen kantoorruimte? Daarom besloot ik op een zaterdagochtend voor mezelf te beginnen, met een telefoon, laptop en een zelfgebouwde website.” Vrij snel sloten de grote vastgoedfondsen en business centers zich aan. Dit terwijl De Groot nog gewoon vanuit zijn zolder werkte.

Het was één van de eerste duidelijke signalen dat de hedendaagse kantorenmarkt klaar was voor vernieuwing. “Het online model van Flexas.nl, waardoor eigenaren en aanbieders van kantoren eenvoudig in staat gesteld worden om in contact te komen met potentiële huurders, blijkt precies wat de markt nodig heeft”, zegt De Groot.

Flexas.nl
Vandaag de dag telt het Flexas.nl 12 medewerkers en genereert het bedrijf dagelijks tientallen aanvragen voor hun opdrachtgevers. Het aanbod bestaat nu uit circa 2.700 kantoorruimtes in Nederland, verdeeld over steden in de Randstad als Amsterdam en Rotterdam, maar ook plaatsen zoals Breda. Het aanbod is afkomstig van circa 300 opdrachtgevers die variëren van beursgenoteerde vastgoedfondsen en business centers tot particuliere vastgoedeigenaren. “Wij hebben één voorwaarde dat is dat de opdrachtgever zelf de bezichtigingen en rondleidingen doet”, aldus De Groot.

Flexas.nl is in een korte tijd uitgegroeid tot de grootste bemiddelingswebsite voor kantoorruimtes. De Groot: “Dit komt mede door een toename van het aantal nieuwe verhuurconcepten als HNK, TOO, WeWork en Spaces. Deze flexibele kantorenconcepten spelen in op de toenemende vraag van organisaties en ondernemers naar inspirerende werkplekken op basis van flexibele huurvoorwaarden. Deze organisaties en ondernemers vinden allen hun weg naar kantoorruimte via Flexas.nl.”

De werkwijze
Flexas.nl is bijzonder goed vindbaar op het internet. Organisaties die op zoek zijn naar een kantoorruimte komen al gauw bij de online bemiddelaar terecht. Deze organisaties en ondernemers worden persoonlijk geholpen en wegwijs gemaakt in de wereld van kantoren. De bezichtiging wordt, in samenspraak met de opdrachtgever, door de brokers van Flexas.nl ingepland.

De opdrachtgever doet zelf de bezichtiging. Zij weten namelijk precies wat de mogelijkheden van het gebouw zijn en kunnen dit meteen met de huurders bespreken. Bovendien kunnen beide partijen dan direct met elkaar om de tafel. De brokers blijven zowel de huurder als de verhuurder bijstaan om het proces in goede banen te leiden. Dankzij Flexas.nl wordt het verhuurproces van een kantoorruimte versneld.

Geen exclusiviteit
Flexas.nl is een aanvulling op het werk van de traditionele makelaars. Zo is het nu mogelijk om te kiezen voor een verhuurstrategie die bij de vastgoedeigenaar of -aanbieder past. Online bemiddeling met een persoonlijke touch of de traditionele makelaar die alle kantoren laat zien. Deze twee strategieën gaan ook goed samen, want Flexas.nl werkt op basis van No Cure No pay en vraagt verder geen exclusiviteit of te huur bord. 



Reacties


Laatste nieuws