Verhuur van vastgoed na renovatie: pas op voor de fiscus!

Als trouwe lezer van Vastgoedjournaal kent u ze ongetwijfeld, of u misschien bent er zelf ook een; particuliere vastgoedbeleggers die druk bezig zijn met de aankoop van interessante beleggingsobjecten in de grote steden. Het gaat vaak om objecten die de potentie hebben om na een grondige renovatie tegen de hoofdprijs verhuurd te worden, bijvoorbeeld omdat er nieuwe appartementen gecreëerd gaan worden. Omdat de objecten zijn bedoeld voor de eigen beleggingsportefeuille worden deze objecten door de beleggers vanaf dag 1 aangegeven in box 3. De belastingdienst heeft dit soort gevallen echter steeds vaker in het vizier. 

Onze columnist Aad Rozendal, fiscalist bij Niehe Lancée wijst u erop dat dit fiscaal nog wel eens ongunstig kan uitpakken.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws