Flexoffices, hoe waardeer je dat eigenlijk?

Steeds meer vastgoedfondsen hebben hun beleggingen in kantoren in de loop van de jaren getransformeerd naar flexoffice-concepten. Daarmee ontstaat een nieuw waarderingsvraagstuk. Want wat is de waarde van een dergelijk kantoor waarbij huurders geen langjarige contracten meer afsluiten?

Simpel de huurkapitalisatiefactor loslaten is er niet meer bij. Beursfonds NSI met een belegd vermogen van €1,1 miljard weet daar alles van dankzij HNK, het flexibele kantoorconcept van NSI, dat al diverse vestigingen in Nederland heeft. Daniël van Dongen, CFO van NSI zal daarover uitgebreid gaan vertellen op de Dag van de Vastgoedwaardering op 1 oktober aanstaande.  

Van Dongen is sinds november 2009 werkzaam als CFO bij beursfonds NSI. Op de komende Dag van de Vastgoedwaardering op Nyenrode zal Van Dongen diverse issues aankaarten waaronder het waarderen van flexoffice op de balans:

-Wat is de impact van een flexoffice concepten op vastgoedfinanciering?

-De 28 aanbevelingen van de PTA (Platform Taxateurs en Accountants): Wat moet je ermee en hoe gaat NSI er mee om?

Bent u benieuwd naar de antwoorden op deze en nog veel meer vragen rondom de waardering van vastgoed? Meld u dan ook aan voor de Dag van de Vastgoedwaardering op 1 oktober aanstaande.



Reacties


Laatste nieuws