Voor het eerst in geschiedenis verklaart rechter Blokker-franchisenemer failliet

Het eerste faillissement van een Blokker-franchisenemer ooit is uitgesproken. Het gaat om het filiaal aan de Molenpoortstraat 31 in het Gelderse 's Heerenberg dat de rechter op verzoek van de franchisenemer Huub Hieltjes failliet heeft verklaard. De winkel blijft voorlopig nog open voor de verkoop van de voorraad.

Volgens diverse media zou de omzet van de franchiser al langere tijd dalen. Eén van de oorzaken hiervan zijn volgens de franchiser de al drie jaar durende verbouwing aan Winkelcentrum Molenpoortstraat waar het Blokker-filiaal is gevestigd. Ultimo-Grutterij V.O.F. werkt voor het winkelcentrum in samenwerking met de gemeente Montferland een herontwikkelingsplan uit.

Overname?
Of de Blokker in 's Heerenberg ook echt gaan verdwijnen is nog maar de vraag. Op dit moment bekijkt Blokker Holding de mogelijkheden om het filiaal over te nemen en op deze manier te behouden. De bestuurssecretaris Peter Krenn zegt tegen RetailNews: "Er zitten meerdere franchisenemers van Blokker in zwaar weer. De oorzaak daarvan kan deels in de eigen bedrijfsvoering liggen. We bekijken voor 's Heerenberg de mogelijkheden voor overname."

Een andere franchisenemer die het zwaar heeft vermeldden wij al eerder op de site. Dat gaat om Wouter Fischer, ondernemer van de Blokker in Delft. Hij sleept Blokker Holding voor de rechter omdat hij vindt dat het omzetverlies in zijn vestiging volgens hem te wijden is aan leveringsproblemen van het distributiecentrum. 



Reacties


Laatste nieuws