Inge van Wolde, directeur AllFixed Property Management: 'Daag ons uit met je meest complexe object'

Het Rotterdamse AllFixed Property Management presenteerde op de laatste Provada een aantrekkelijke primeur voor particuliere beleggers: servicekosten op eigen risico managen. Inge van Wolde, directeur van AllFixed, vertelt graag meer over deze unieke propositie. Hij legt tevens uit waarom AllFixed met plezier de uitdaging aangaat om opdrachtgevers ervan te overtuigen dat er nog heel wat valt winnen op het gebied van servicekosten. 

Van Wolde: “Wij sluiten met de huurders een zogenaamde Service Level Agreement af, waarin gespecificeerd staat wat zij kunnen verwachten op het gebied van energielevering, schoonmaak, en onderhoud van zaken als installaties, dak, tuin, et cetera. Wij spreken voor al die services met de huurder een vast bedrag af.” Volgens Van Wolde waarderen niet alleen huurders die aanpak enorm, maar ook de opdrachtgever, want beide partijen weten hierdoor precies waar ze aan toe zijn.

“Servicekosten bestaan gebruikelijk uit maandelijkse voorschotten, met aan het eind van het jaar een afrekening van de werkelijk gemaakte kosten. Dat levert veelvuldig wrijving op tussen verhuurder en huurder, want er moet meestal worden bijbetaald. Wij nemen die wrijving weg doordat huurders een vast bedrag betalen voor services. Geen verrassingen achteraf, dus. Beide partijen hebben verder profijt van de schaalvoordelen van onze inkoop en de zeven dagen per week 24 uur per dag bereikbare mobiele servicedienst, die voorkomende problemen zo snel mogelijk verhelpt, ongeacht de aard of omvang ervan.”

Lagere servicekosten
Behalve voor voorspelbaarheid, zorgt AllFixed ook voor aanmerkelijk lagere servicekosten dan gebruikelijk. Inge van Wolde: “Dat kunnen we beloven door slim energiemanagement. Als je weet dat de servicekosten meestal voor meer dan de helft bestaan uit energiekosten, kun je je voorstellen dat juist dáár winst valt te behalen.”

Inmiddels beheert AllFixed succesvol 300.000 m2 commercieel vastgoed, waaronder kantoren, bedrijfshallen voor productie en opslag en winkelboulevards voor onder meer de Groene Groep. Zoals gezegd voor eigen risico. Daarbij investeert AllFixed in duurzame energie-oplossingen. Zo werden bestaande lichtarmaturen in een parkeergarage in Soesterberg vervangen door energiezuinige LED verlichting. Ook werkt AllFixed aan de toepassing van warmte-/koudetechniek en de aanschaf van zonnepanelen. Zo kreeg AllFixed recent groen ligt voor het plaatsen van 700 m2 zonnepanelen op het dak van een distributiecentrum in Utrecht. 

Gereduceerd leegstandtarief
Uitgekiend energiemanagement levert ook in geval van leegstand een aanzienlijke besparing voor de eigenaar op. Van Wolde: “Gebouwenbeheer stopt niet, zodra een huurder vertrekt en een nieuwe huurder zich nog niet heeft aangekondigd. Klimaatinstallaties moeten bijvoorbeeld vorstvrij blijven, liften kun je niet stilzetten, de ramen moeten hun frisse uitstraling behouden en ook de hovenier kan niet wegblijven. Wij bieden verhuurders een gereduceerd leegstandtarief voor servicekosten. Dat levert, afhankelijk van de hoeveelheid leegstand in een complex, soms wel 50% financieel voordeel op.”

Proef op de som
Van Wolde: “We zéggen niet alleen dat we de servicekosten aanmerkelijk terug kunnen brengen: we bewijzen dat ook. Zo had ik recent een particuliere belegger die enorm in zijn maag zat met de enorm hoge servicekosten van een complex van winkels, kantoren en woningen. Ik heb ‘m voorgesteld dat wij graag de uitdaging aangaan om zijn servicekosten te reduceren. Dat stellen we trouwens sowieso graag voor aan potentiële opdrachtgevers: neem de proef op de som en daag ons uit! Kom maar op met je meest complexe object wat betreft servicekosten. Wij gaan de uitdaging graag aan en zijn ervan overtuigd dat we de servicekosten terug kunnen brengen.” 

Wie meer wil weten over de slimme oplossingen van AllFixed Property Management, neemt contact op met Esther Witteveen, business development manager: esther.witteveen@allfixed.nl. (Advertorial)



Reacties


Laatste nieuws