Maastricht koopt congreshallen MECC van Annexum

De gemeente Maastricht koopt de congreshallen en passage van het MECC van fondsenaanbieder Annexum. Door deze aankoop wordt de gemeente Maastricht volledig eigenaar van het MECC. Annexum heeft het MECC na tien jaar verkocht; het fonds blijft eigenaar van het hotel en het kantoor aan de Gaetano Martinolaan die deel uitmaken van hetzelfde complex. 

Huib Boissevain, oprichter en CEO van Annexum: “Het MECC is een internationaal sterk congrescentrum dat jaar op jaar in aantrekkingskracht lijkt te groeien. Wij zijn blij dat we het geheel hebben kunnen verkopen aan één partij zodat het als sterk merk kan blijven doorgroeien.” 

John Aarts, wethouder economie van Maastricht, voegt toe: “Een internationale universiteitsstad kan niet zonder hoogwaardig congrescentrum. Het MECC is onmisbaar voor Maastricht. Denk alleen al aan de TEFAF, die onze stad wereldwijd op de kaart zet, of de vele medische congressen waarbij het MECC fungeert als decor voor kennisontwikkeling. Nu kunnen we als gemeente doorbouwen aan MECC, met de vanzelfsprekend positieve gevolgen voor onze stad, economie, voor de MECC-organisatie en voor TEFAF.”



Reacties


Laatste nieuws