Eigen smartphone gebruiken als 360 graden bril? Het kan!

Tijdens de Dag van het Wonen aanstaande dinsdag worden onder andere de laatste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van real-time woonbeleving. Organisch ontwikkelaar Meacasa uit Nijkerk introduceert deze dag in samenwerking met Viemr de nieuwste generatie 360 graden brillen. 

Deze nieuwe brillen stellen kopers en huurders van nieuwbouwwoningen of kantoren in staat een ongekende beleving te ervaren. Bas Groothelm, één van de oprichters van Meacasa, zegt hierover: "Beleving maakt het verschil tussen winnen of verliezen. De partij die in staat is om een flinke dosis beleving toe te voegen aan zijn product of dienst is spekkoper". Dit bewijzen ook Apple en Google keer op keer, beleving is meer dan alleen een mooi vormgegeven product of dienst.

Smartphone als bril
Hoe kan beleving dan worden toegepast in de vastgoedsector? Groothelm: "Het principe van Open Huis is zo oud als de weg naar Rome. Echter heb je telkens één serieuze vraag als projectontwikkelaar, makelaar of verhuurder en dat is 'Hoe krijg je de klant met weinig tijd op jouw locatie?'. Het antwoord is simpel: Maak de beleving locatie-ongebonden. En nee, we hebben het niet over de Oculus Rift van Facebook, maar over je eigen smartphone! Plaats deze in de bril en creëer hiermee je eigen 360 graden experience van ieder gewenst huis, kantoor of stad op ieder gewenst moment en locatie."

Geen 3D maar 360 graden
Is hier behoefte aan op de Nederlandse markt? "Wij horen vaak van aanstaande kopers van een nieuwbouwhuis dat zij moeilijk kunnen voorstellen hoe de woon- of slaapkamers er straks uit komen te zien of welk afwerkingsniveau vloeren, wanden en plafonds hebben bij oplevering", zegt Groothelm. "Met deze toepassing voeg je naast beleving ook concrete informatie toe. Iedere belangstellende ontvangt van ons deze bril en kan na het downloaden van de Meacasaapp thuis aan familie en vrienden laten zien hoe zijn of haar toekomstige huis eruit komt te zien door er letterlijk doorheen te wandelen. Het is geen 3D animatie, maar 360 graden video-opnames van het échte huis of kantoor."

Ook Viemr is erg te spreken over de ongekende mogelijkheden van deze toepassing. Fabian Debats van Viemr vertelt: "Of je nu bij Formule 1, sportevenementen of modeshows opnames maakt, onze klanten zijn onverdeeld enthousiast over deze toepassing."

Dag van het Wonen
Wilt u zelf ervaren op welke wijze deze bril van toegevoegde waarde kan zijn voor uw vastgoed? Kom dan ook naar de Dag van het Wonen.

Voorbeeld van een 360 graden experience:



Reacties


Laatste nieuws