Aandeelhouders houden verkoop Groot Handelsgebouw tegen

Als het aan de meerderheid van de aandeelhouders van beursfonds Groothandelsgebouwen ligt, wordt de verkoop naar een nieuwe eigenaar gestaakt. Dat vinden beleggers die meer dan 50% van de aandelencertificaten van het fonds in handen hebben. Zij vinden dat er genoeg perspectief is voor 'succesvol exploiteren' van het gebouw ondanks de forse leegstand.

Dat meldt belegger Dutch Oak Capital in het FD. “Verkoop zou pas aan de orde zijn op het moment dat de bezettingsgraad het laagste is”, zegt Michel Leemhuis, bestuurder bij Dutch Oak Capital in de krant. Hoewel de officiële cijfers niet openbaar zijn, loopt de bezetting volgens Leemhuis dit jaar richting de 70%. Te hoog om nu te verkopen, vindt hij.

Enkele weken geleden namen het management onder leiding van Marius Meurs en de raad van commissarissen van Groothandelsgebouwen het besluit dat het fonds beter af in andere handen. Dat kan door een bod op alle uitstaande aandelen of door verkoop van het Groot Handelsgebouw, het enige object in de portefeuille. Er zouden zich al belangstellende partijen hebben gemeld. 



Reacties


Laatste nieuws