UPDATE Het bleek onvermijdelijk: Miss Etam en Promiss failliet

Er was nog een sprankje hoop voor Etam Groep Retail, waar Miss Etam en Promiss onder vallen, na de uitstel van betaling op 9 april, maar tevergeefs. Vandaag heeft de rechtbank in Den Haag de moedermaatschappij van de modeketens failliet verklaard. Dit betekent nog niet dat de winkels de deuren sluiten, want er zijn onderhandelingen bezig voor een doorstart.

De Etam Groep kon na een surseanceperiode haar schuldeisers toch niet betalen, dus een faillissement volgde. Er lopen onderhandelingen voor een doorstart van het bedrijf en in afwachting hiervan blijven alle winkels gewoon open. Dit is mogelijk door een boedelkrediet van de bank.

De aangestelde bewindvoerders Pierre van Voorst en Martijn Vermeeren zijn benoemd als curator. Zij proberen binnen enkele weken de doorstart te realiseren. Er is door meerdere partijen, het zou gaan om 14 stuks, een bod uitgebracht op het concern.

8 juni Themasessie: Huurrecht winkelruimte 

Update op artikel van 21-04
Van Voorst en Vermeeren hebben vandaag laten weten dat er een overeenkomst is bereikt over de doorstart van de Etam Groep Retail. De redder in nood voor Miss Etam en Promiss zou een consortium van investeerders uit de detailhandel zijn. Verdere gegevens zijn nog niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat er over enkele weken duidelijkheid komt over de doorstart. Het personeel is op de hoogte gesteld en de winkels blijven nog steeds geopend.



Reacties


Laatste nieuws