CoreNet Benelux Student Awards 2015 reikt scriptieprijzen uit

Twee weken geleden, op 26 maart vond de jaarlijkse uitreiking van de CoreNet Benelux Students Awards voor meest vernieuwende scripties in Corporate Real Estate, Facility Management of Workplace Innovation plaats. Van alle opleidingen kwamen de beste afgestudeerde Bachelor en Master studenten bijeen in het Shell Technology Centre in Amsterdam-Noord bijeen.

Dit evenement werd georganiseerd voor CoreNet Global Chapter BeNeLux en gesponsord door Johnson Controls - Global Workplace Solutions. Het Shell Technology Centre Amsterdam was de gastheer. Bas Imming (Shell Real Estate) inspireerde de deelnemers met zijn presentatie over deze locatie en het faciliteren van het hoogwaardige onderzoek dat hier plaatsvindt.

Alle inzendingen werden door vakdeskundigen beoordeeld bestaande uit: Rene van de Burgt (Philips), Robert Tuinenburg (Unilever) , Paul Wittebrood (IBM) en Klaas Bosma (Twynstra Gudde). De jury nomineerde inzendingen van de TU Eindhoven, Saxion Hospitality Business School, Haagse Hogeschool en Rotterdamse Hogeschool voor de publieke stemronde.  Uit vier spannende pitches werden de twee winnaars gekozen door het publiek met speelse inzet van Workplace Motion Sensor Technologie van Johnson Controls. Deze innovatieve technologie wordt normaal gesproken ingezet voor het real time meten van werkplek bezetting.

Eer strijken
Chrystel Meeuwisse (Haagse Hogeschool) ging met eer strijken in de categorie Bachelors Students. Nadine Wessels ( Saxion Hospitality Business School) won in de categorie Master Students. De winnaars streken niet alleen de eer op, maar mogen op kosten van de sponsor drie dagen naar de EMEA Corenet conferentie in Londen. Zij won met haar scriptie  getiteld “van registratie naar stuurinformatie, een onderzoek naar de toegevoegde waarde van het FMIS”. Een zeer grondig en kwalitatief hoogstaand onderzoek naar de toegevoegde waarde van FMIS in organisaties.  Zij gaat in op de eisen die een organisatie zou moeten stellen om inzicht te krijgen in het gebruik en om te sturen op efficiency. Alles is geplaatst in context van Corporate Real Estate waarbij diverse ontwikkelingen, zoals het nieuwe werken zijn meegenomen.

Nadine Wessels won met “ the potential of end users to improve the sustainability performance of the built environment”.  Een zeer onderhoudend en kwalitatief  onderzoek naar de rol van eindgebruikers bij het verduurzamen van bestaand vastgoed. Vanuit een grondige theoretische analyse naar duurzaamheid in het algemeen en de stand van zaken voor bestaand vastgoed zijn verschillende typen eindgebruikers in beeld gebracht. De wil om te investeren, het doel wat ze willen bereiken en de manier waarop ze op zoek gaan naar informatie is voor een grote groep eindgebruikers in beeld gebracht. Dit leidt tot een segmentatie van typen eindgebruikers  in verschillende tinten groen. Door dit inzicht komt de verduurzaming van bestaand vastgoed een stuk dichterbij!



Reacties


Laatste nieuws