Provast verkoopt appartementen Amsteltower aan Vesteda

Woningfonds Vesteda en ontwikkelaar Provast hebben een turnkeyovereenkomst getekend voor alle 192 appartementen van de 100 meter hoge Amsteltower, gelegen direct naast NS station Amsterdam Amstel. Provast won eind 2013 de door de gemeente uitgeschreven tender voor deze locatie. De start van de bouw is gepland voor eind dit jaar, de oplevering voor eind 2017.

Nico Mol, Directeur Vesteda: “Deze aankoop is een goede aanvulling op onze portefeuille in Amsterdam, naast de onlangs verworven 154 appartementen aan de Boelelaan en 78 appartementen in de Centrale Zone van Amsterdam Noord. Het betreft compacte en hoogwaardig afgewerkte tweekamerappartementen, betaalbaar, op een uitstekend bereikbare locatie en met een geweldig uitzicht over de Amstel en de binnenstad. De toren is direct gelegen naast het Vesteda bezit in het Julianapark”. 

Hans de Jong, Partner bij Provast: “Wij zijn heel blij met Vesteda als professionele belegger in dit project. Het succes van de huurwoningen in de Markthal Rotterdam heeft de basis gelegd voor deze nieuwe samenwerking.” 

Het spectaculaire ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company is zeer duurzaam en zal bij voltooiing de hoogste woontoren (100 meter) binnen de ring van Amsterdam zijn. Het project sluit uitstekend aan bij de wens van Vesteda om de portefeuille uit te breiden met huurwoningen in het middensegment op strategische locaties in Amsterdam. Provast ontwikkelt in de Amsteltower ook een driesterren hotel met 186 kamers voor Duitse hotelketen Meininger, een parkeergarage met 171 plaatsen en 175 m2 BVO voorzieningen. Op het dak van de parkeergarage realiseert de gemeente een nieuw busstation. 

CBRE heeft Provast geadviseerd bij de verkoop van de appartementen.



Reacties


Laatste nieuws