Roland Jonkhoff nieuwe topman Desso

Desso, fabrikant van geavanceerde tapijten en sportvelden (onderdeel van Tarkett) heeft 1 april 2015 Roland Jonkhoff (46) tot Managing Director van Desso benoemd. Jonkhoff, die eerder Managing Director was van een divisie bij Desso, zal verantwoordelijk zijn voor het totale management en de tapijtactiviteiten van de onderneming binnen Tarkett EMEA. Hij is ook bekend als columnist voor Vastgoedjournaal. Naast zijn nieuwe rol bij Desso gaat Jonkhoff binnen de Tarkett-organisatie ook de functie van Vice President Carpet (EMEA) bekleden.

“Natuurlijk vind ik het geweldig dat ik deze kans krijg om Desso te leiden binnen Tarkett. Ik denk dat de gecombineerde mogelijkheden voor toekomstige groei en succes van de twee bedrijven prachtige kansen biedt, waarbij we beseffen dat we kunnen blijven bouwen op de betrokkenheid en creativiteit van onze medewerkers en andere belanghebbenden,” zegt Jonkhoff.

Eind december 2014 is Desso overgenomen door Tarkett, een wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren. De twee bedrijven hebben dezelfde visie en waarden voor hun onderneming, dragen beide de noodzaak van duurzaamheid uit en passen de Cradle to Cradle®-principes toe in elke stap in de levenscyclus van het product; beide bedrijven steunen de overgang naar een circulaire economie.

Jonkhoff heeft vele jaren ervaring in commerciële verkoop, marketing en leiderschap bij een aantal organisaties waaronder Transavia Airlines, Bolidt Synthetic Applications en de Vita Group, producent van schuimplastic en industriële polymeren. In 2008 is hij bij Desso gekomen als Managing Director van de divisie HMA (Hospitality, Marine, Aviation). In 2012 kreeg Jonkhoff daarbij nog de verantwoordelijkheid voor Global Strategic Accounts, Klantenservice en de Nederlandse zakelijke contracten. 

Hij bouwt voort op de ambitie om in 2020 alle producten van Desso te ontwerpen volgens de Cradle to Cradle®-principes, en de overgang te bevorderen naar een circulaire economie, samen met de andere innovatiepijlers creativiteit en functionaliteit. Tegelijkertijd stimuleert deze ambitie de visie van het bedrijf dat de vloer moet bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van mensen.



Reacties


Laatste nieuws